"Özal'ın ölümüde JİTEM kullanıldı!"

 Turgut Özal’ın ölümüne ilişkin hazırlanan iddianamede adı geçen ‘Yarbay Savaş Korkmaz’ adlı şahısla ilgili sır perdesi aralanıyor. Soruşturma kapsamında istihbarat birimlerinin yaptığı incelemelerde şahsın, Ergenekon davası sanığı JİTEM’in kurucusu olara

"Özal'ın ölümüde JİTEM kullanıldı!"

 

Turgut Özal’ın ölümüne ilişkin hazırlanan iddianamede adı geçen ‘Yarbay Savaş Korkmaz’ adlı şahısla ilgili sır perdesi aralanıyor.
 
Soruşturma kapsamında istihbarat birimlerinin yaptığı incelemelerde şahsın, Ergenekon davası sanığı JİTEM’in kurucusu olarak bilinen emekli Albay Arif Doğan’ın devre arkadaşı olduğu belirlendi. Yozgat’ın Sorgun ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Korkmaz, ‘albay’ rütbesiyle ordudan ayrıldı. Emekli Binbaşı İrfan Ş., JİTEM istihbaratçısı Kemal B., aynı ekipte çalıştı.
 
Soruşturma dosyasına giren belgelere göre, Özal’ın ölümünde Doğan’ın başında olduğu JİTEM aktif olarak kullanıldı. Soruşturma kapsamında ifadesi alınan gizli tanık ‘Selçuk’, süreçle ilgili çarpıcı iddialarda bulunmuştu. 5 Aralık 2012 tarihinde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne verdiği dilekçede, istihbaratta çalıştığı dönemde Özal’ın zehirlenmesini ‘Savaş Yarbay’ isimli şahıstan duyduğunu, bu şahsın, kendisine Özal’ın ölümünün zehirlenme yoluyla düzenlenen planlı bir suikast olduğunu, bu olayın içerisinde kendisinin de yer aldığını söylediğini belirtmişti. Emniyet ve savcılık, adı geçen şahsa ulaşmaya çalışıyor.
 
Bu kapsamda soruşturma savcısı, Jandarma Genel Komutanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı’na yazı yazarak, ‘Savaş Korkmaz’ın kimliğiyle ilgili gerçek bilgileri istedi. Askerî kaynaklar, gerçek kimlik bilgilerini savcılıkla paylaştı. Savcılık, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gerekli bilgileri göndererek ilgili kişi hakkında çalışma yapması talimatını verdi.
 
Titiz bir çalışma sonucunda söz konusu şahsın belirlendiği, kısa sürede çalışmanın tamamlanacağı kaydedildi. Emniyet, merhum Özal’ın öldüğü dönemde Çankaya Köşkü’nde çalışan hizmetli ve memurların yanı sıra askerî görevlilerin de ifadesine başvurmaya hazırlanıyor. Ayrıca o dönemde Turgut Özal’a Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde ilk müdahalede bulunan görevlilerin de bilgisine başvurulacak. Özal’ın hastaneye getirilmesinin ardından kimlerin orada bulunduğu gibi sorulara cevap aranacak.
 
İddianamede, Ergenekon sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’e müebbet hapis istenmiş ve “Ersöz’ün, açık kimliği tespit edilemeyen Yarbay Savaş Korkmaz ile birlikte Özal’ı önceden planlayarak zehirlemek suretiyle öldürttüğü, bu yolla atılı suçu işlediği kanaatine varıldı.” ifadeleri kullanılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler