Özal'ın kılına bile dokunmamışlar

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın otopsisinde yeni bir skandal daha ortaya çıktı. Otopsi raporuna göre, Özal'ın bedeninden çok sayıda köklü kıl örneği bulundu. Fakat Özal'ın ölüm sebebinin belirlenmesi için yapılan otopside bu örnekler hiçbir incelemeye

Özal'ın kılına bile dokunmamışlar
Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın otopsisinde yeni bir skandal daha ortaya çıktı. Otopsi raporuna göre, Özal'ın bedeninden çok sayıda köklü kıl örneği bulundu. Fakat Özal'ın ölüm sebebinin belirlenmesi için yapılan otopside bu örnekler hiçbir incelemeye tabi tutulmadı.
 
Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın tartışmalı bir raporla sonuçlanan otopsi incelemesinde yeni bir skandal gün yüzüne çıktı. Özal'ın vefatından 19 yıl sonra yapılan otopsi sonucundaki 'zehir var ama zehirlenme yok' tespiti kamuoyunda çok tartışılmıştı.
 
5 Aralık 2012 tarihli Adli Tıp Kurumu'nun hazırladığı otopsi tutanaklarına göre, Özal'ın vücudundan çok sayıda köklü kıl bulundu. Fakat bu kıllar Adli Tıp uzmanları tarafından incelenmedi.
 
NUMUNELER TEK TEK BELİRTİLDİ
 
Otopsi tutanağında vücutta bulunan kıl örnekleriyle ilgili bölümde şu ifadeler yer aldı: "Karın sağ alt ön duvar iç kısımda sabunlaşmış ve yer yer çamurla bulaşık dokularda seyrek yerleşimli vücut kılları bulunduğu görüldü, mevcut kıllar incelenmek üzere örneklendi."
 
"Mİ: Otopsi esnasında cenazenin göğüs sağ yan ön kısımdan alınan toprak (çamurla bulaşık kefen, doku ve kıl) numunesi"
 
"M2: Otopsi esnasında cenazenin Batın sağ alt iç kısımdan alınan toprak (çamurla bulaşık kefen, doku ve kıl) numunesi"
 
"T6: Batın sağ alt kadranda üzerinde kıllar bulunan sabunlaşmış doku"
 
Kimya İhtisas Dairesi Toksikoloji Şubesi’nin incelemelerine ilişkin hazırladığı tabloda, 1 nolu alandaki kıl örnekleri için ‘çalışılamadı’ şeklinde not düştüğü görüldü. Karın ön duvar sağ alt iç kısmındaki kıl örneklerinin toprakla bulaşık doku örneğinin yapılan incelemesinde ise değerlerin ‘negatif’ çıktığı kaydedildi.
 
Batın sağ alt kadranda üzerinde kıllar bulunan sabunlaşmış doku örneğinin yapılan incelemesinde de sonucun ‘negatif’ çıktığı tabloda belirtildi. Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı’na gerekli incelemeler yapılmak üzere gönderilen materyal üzerinde de pek çok kıl örneği bulunduğu görüldü. Fakat otopsi tutanaklarında, Ankara’nın bulguları arasında, tek başına kılların incelendiğini gösterir herhangi bir rapor bulunmuyor.
 
Saç telleri inceleme için eksik bulunmuştu
 
Merhum Turgut Özal'ın ailesi tarafından saklanan saç telleri geçtiğimiz aylarda soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na oğul Ahmet Özal tarafından teslim edilmişti. Söz konusu saç telleri incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti. Fakat dip köklerinden çıkarılmadığı ve yeterli sayıda olmadığı için saç incelemesinden netice alınamamıştı. Turgut Özal'ın otopsisinde yeterli düzeyde kıl bulunmasına rağmen inceleme yapılmaması dikkat çekti.
 
Ahmet Özal: Zehirleyenler karartma mı yapamayacak?
 
Ahmet Özal, otopside çıkan kıl örneklerinin incelenmemesine hiç şaşırmadığını söyledi. Özal, şöyle konuştu: "Adli Tıp'ın zaten, incelemeye almadığı vücut kılları dışında çok işlem var. Bu onlardan bir tanesi. Babamla ilgili Adli Tıp raporu açıklanmadan aylar önce, benim 'konu sulandırılacak ve karartılacak' diye açıklamalarım var.
 
Dolayısıyla vücut kıllarının incelenmemesiyle söylediklerim ortaya çıkmış oluyor. Zaten raporu yazanlara ve inceleme ekibine de gelen baskılar, tehditler vardı. Baştan beri bunların olacağını tahmin etmiştim. Turgut Özal'ı zehirleyenler, bu karartmayı mı yapamayacak? Zehirlenme meselesini yok edebilmek ancak Adli Tıp kullanılarak yapılabilirdi ve nitekim öyle oldu. 'Zehir var ama zehirlenme yok' gibi komik saçmalıklarla dolu bir rapor çıktı ortaya."
 
KILDAN HER ŞEYi BULMAK MÜMKÜN
 
İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Alkan, bir tek kıldan bile her türlü ilacı, yasal ve yasa dışı maddeyi, arsenik dahil pek çok zehri bulmanın mümkün olduğunu söyledi.
 
 Alkan, “Çok sayıda kıl bulunmasına rağmen ‘çalışılamadı’ açıklaması irdelenmeli. En azından neden çalışılamadığı belirtilmeliydi. Aksi halde soru işaretlerini beraberinde getiriyor” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem