Özal'ı Ergenekon zehirlemiş...

 Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın zehirlenmesinin ardından hastane süreci ve Köşk'teki ihmallerin de şüpheli ölümde organize bir cinayete işaret ettiğine dikkat çekildi. İhmallerin Ergenekon Terör Örgütü'nün (ETÖ) bir organizasyonu olduğu şüphesi ta

Özal'ı Ergenekon zehirlemiş...

 

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın zehirlenmesinin ardından hastane süreci ve Köşk'teki ihmallerin de şüpheli ölümde organize bir cinayete işaret ettiğine dikkat çekildi.
 
İhmallerin Ergenekon Terör Örgütü'nün (ETÖ) bir organizasyonu olduğu şüphesi taşıdığına dikkat çekildi.
 
Şüpheler, Ergenekon ve Zirve Yayınevi davaları kapsamında tutuklu bulunan Levent Ersöz ve Hurşit Tolon'a yöneltilen sorulara da yansıdı.
 
Sanıklara sorulan sorularda Özal'ın ölümüne ilişkin kesin ifadeler kullanılması dikkat çekerken Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde sağlık konusundaki tedbirsizlik Ergenekon komplosu olarak ele alındı.
 
Özal'ın vefatından önce 9 Şubat 1987'de by-pass, 5 Aralık 1987'de virektomi, 2 Mayıs 1992'de prostat ameliyatları geçirmiş olması nedeniyle sağlık durumunun hassas olduğuna dikkat çekildi.
 
Savcılık, "Köşk'te geçirmiş olduğu rahatsızlık sırasında, Özal'a müdahale edecek herhangi bir doktor bulunamamıştır.
 
Ülkenin Cumhurbaşkanı içerisinde basit bir sedye dışında hiçbir donanımı olmayan 1967 model daha önceden Cevdet Sunay'a hibe edilen, ancak ceset taşınabilecek nitelikte olan, yanında müdahale edecek hiçbir doktor ve hemşire olmadan koruma ve başyaverinin bulunduğu araçla Hacettepe Üniversitesi Acil Polikliniği'ne nakledilmiştir" ifadelerini kullandı.
 
Özal’a otopsi yapılmamış olmasının şüpheleri artırdığına dikkat çeken Savcı Çetin, tanık beyanları, dosyadaki bilgi ve belgeler, iki gizli tanık beyanı ile bu beyanların araştırılması sonucunda elde edilen diğer belgeler sonucunda olayın Ergenekon Terör Örgütü’nün bir faaliyeti olduğunu belirtti.
 
Savcı Çetin şüpheliler Tolon ve Ersöz’e  "İstanbul CMK 250. Madde ile yetkili 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor olmanız birlikte değerlendirildiğinde, içerisinde faaliyet gösterdiğiniz yasadışı silahlı terör örgütünün faaliyeti kapsamında 17 Nisan 1993 tarihinde Türkiye’nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın zehirlenmek suretiyle öldürülmesi suçuna iştirak ettiğiniz sonucunu varılmıştır. Bu suçlama ile ilgili ifade veriniz?" sorusunu da yöneltti. Şüpheliler Ersöz ve Tolon haklarındaki suçlamaları reddetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem