Özal ölümünde gelişme

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal Özal, babasının ölümü ile ilgili hazırlanan adli tıp raporundan çıkarılan sayfaların artık ayyuka çıktığını herkesin bildiğini söyledi. Her şeyin artık internette çıkmaya başladığın belirten Özal, “Basından

Özal ölümünde gelişme
8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal Özal, babasının ölümü ile ilgili hazırlanan adli tıp raporundan çıkarılan sayfaların artık ayyuka çıktığını herkesin bildiğini söyledi. Her şeyin artık internette çıkmaya başladığın belirten Özal, “Basından daha önemli hale geldi internet. Çünkü basın bazı şeyleri yazamıyor. Adli tıp raporundaki baskılar, adli tıp raporundan çıkarılan sayfalar, onlar artık ayyuka çıktı, herkes bunu biliyor. Tabi bu iş artık, adaletin işi. Adaletin bunları ortaya çıkarması gerekiyor. Artık adalet ne zaman bu raporların eksik sayfalarını ortaya çıkarır, nasıl çıkarır onu ben bilemiyorum. Bizim işimiz değil, biz yapamayız, ona bizim gücümüz olmaz.” diye konuştu. 
 
8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. CHP Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen görüşme yaklaşık 50 dakika sürdü. Ahmet Özal, görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Seçim öncesinde bir görüşme talebi olduğunu belirten Özal, “Aynı şekilde Sayın Bahçeli ve Sayın Başbakan’dan da görüşmem olacaktı. Seçim sürecinde olmadı yoğundu ortam. Onun için şimdi denk geldi ve görüştük.” dedi. Türkiye’de birazcık daha sakinleşmek gerektiğini düşündüğünü kaydeden Özal, “Gergin ortamların kalkması, Türkiye için çok önemli, özellikle ekonomi açısından. Onları biraz tartıştık, o kadar.” diye konuştu. 
 
Bir gazetecinin, “Babanız Turgut Özal’ın ölümü ile ilgili son yapılan otopsi raporunda bazı belgelerin sümenaltı edildiğini söylemiştiniz, bu konuda bir gelişme var mı? Bunlar konuşuldu mu?” şeklindeki sorusuna Özal şu cevabı verdi; “Yok onlar konuşulmadı. Tabi internette zaten her şey artık gizli kalmadı, herşey artık internette çıkmaya başladı. Basından daha önemli hale geldi internet. Çünkü basın bazı şeyleri yazamıyor. Adli tıp raporundaki baskılar adli tıp raporundan çıkarılan sayfalar onlar artık ayyuka çıktı herkes bunu biliyor. Tabi bu iş artık adaletin işi adalet bunları ortaya çıkarması gerekiyor. Rahmetli Turgut Özal halkın yüzde 98’inin nezdinde şehittir. Herkes biliyor. Bazıları kendi kendini kandırmaya çalışıyor. Bir gün bunlar ortaya çıkar. Zaten rahmetlinin ölüm yıldönümü 17 Nisan. O da gelmek üzere, mezarı başında olacağız. Halkta geliyor zaten. Artık adalet ne zaman bu raporların eksik sayfalarını ortaya çıkarır, nasıl çıkarı,r onu ben bilemiyorum. Bizim işimiz değil, biz yapamayız, onun bizim gücümüz olmaz.” 
 
Başka bir gazetecinin, “Siz gerginliğin düşürülmesinden bahsederken Kemal Bey'in bir değerlendirmesi oldu mu?” sorusuna ise Özal, “Tabi ki o da aynı kanaatte. Türkiye’de gerginliğin azalması lazım. Çünkü önümüzde iki seçim daha var. Hatta belki bir referandumda olabilir anayasa ile ilgili, dolayısıyla üç seçim daha var. Gergin ortamın bitmesi lazım. Çünkü Türkiye’nin ekonomisi çok kırılgan şuan da cari işlemler açığından dolayı. Tasarruf oranını düşük olmasından dolayı çok kırılgan. Yurt dışından gelecek sermaye ve kredilerin devam etmemesi halinde sorunlar yaşanabilir. Onun için ortamın birazcık yumuşaması, milletimiz için çok önemli.” cevabının verdi. Özal, MHP lideri Devlet Bahçeli ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşmelerin tarihinin daha belli olmadığını dile getirdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem