“Öz yönetim davası” ertelendi

Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün ilk duruşması yapılan "Öz yönetim davası" ileri bir tarihe ertelendi.Mardin'in Nusaybin ilçesinde 1 Eylül 2015 tarihinde sözde "Öz yönetim" ilanı gerekçesiyle tutuklanan ve aralarında Nusaybin Belediye Eş Başkanı Sa

“Öz yönetim davası” ertelendi

Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün ilk duruşması yapılan "Öz yönetim davası" ileri bir tarihe ertelendi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 1 Eylül 2015 tarihinde sözde "Öz yönetim" ilanı gerekçesiyle tutuklanan ve aralarında Nusaybin Belediye Eş Başkanı Sara Kaya'nın da bulunduğu 8 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün yapıldı.

Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 14.00'te başlayan duruşma yaklaşık 4 saat sürdü. Duruşma 10 Kasım 2015 tarihine ertelendi.

Duruşmada sanık avukatları hazır bulunurken, sanıkların ise tutuklu bulundukları Sincar Kadın Kapalı Cezaevi'nden SEGBİS vasıtasıyla katıldıkları görüldü.

Duruşma iddia makamının iddianameyi okunmasıyla başladı. İddianamenin okunmasının ardından söz alan sanık Sara Kaya, SEGBİS aracılığıyla savunma yapmak istemediğini, bizzat mahkemeye katılmak istediğini belirtti. Diğer sanıklar da mahkemeye bizzat katılmak istediklerini ifade ederek savunma yapmayacaklarını ifade ettiler.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, duruşmayı 10 Kasım 2015 tarihine erteledi.

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan sanık avukatlarından Zuhat Bilen, duruşmanın 10 Kasım'a ertelendiğini aktardı. HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ise bunun siyasi bir darbe olduğunu iddia etti.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 6'sı tutuklu 8 kişi hakkında hazırlanan iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti. İddianamede, tutuklu sanıklar Sara Kaya, Zeynep Alğan, Muhsin Aksan, Salih Cebe, Erhan Dinç, Sabiha Akgündüz ile tutuksuz sanıklardan Ramazan Artan ve Faysal Dağ hakkında, "Devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan da 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

“Öz yönetim davası” ertelendi

“Öz yönetim davası” ertelendi

“Öz yönetim davası” ertelendi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem