Otobüse saldırı düzenledi!

Tarsus'da saat 19.15 sıralarında Mithat Paşa-S.S.K Hastanesi-Çarşı, Bahçe Mahallesi seferini yapan, içinde yolcuların da bulunduğu Tarsus Belediyesine ait Yasef Kızıl'ın kullandığı 33 NC 06 otobüs, Girne Mahallesi'ndeki Sait Polat Bulvarı'nda seyir halind

Otobüse saldırı düzenledi!

Tarsus'da saat 19.15 sıralarında Mithat Paşa-S.S.K Hastanesi-Çarşı, Bahçe Mahallesi seferini yapan, içinde yolcuların da bulunduğu Tarsus Belediyesine ait Yasef Kızıl'ın kullandığı 33 NC 06 otobüs, Girne Mahallesi'ndeki Sait Polat Bulvarı'nda seyir halindeyken, yüzleri maskeli ve sarılı yaklaşık 30 kişiden oluşan terör örgütü PKK yandaşlarının hedefi oldu. Belediye otobüsüne önce molotofkokteyli atan göstericiler, kaldırımda duran bozuk bir televizyonu da otobüse fırlatarak sağ yan camının parçaladılar. Atılan molotofkokteyli otobüsün arka kısmının alev almasına neden olurken, alevler otobüs şoförü ve çevredeki vatandaşlar tarafından söndürüldü.

Saldırının ardından otobüs şoförü Yasef Kızıl, "Kalabalık bir şekilde yolda birden önümüze çıkıp otobüse Molotof attılar. Ben aracı durdurdum ve yolcular ile birlikte arka kapından kaçtım. Otobüsün arka tarafta çıkan yangın ise, bize yardımcı olan vatandaşlarla birlikte büyümeden söndürdük" dedi.

Olayın ardından yapılan ihbarla Girne Mahallesi'nde yoğun güvenlik önlemi alan polis, olaya karıştıkları iddia edilen yaşları küçük iki çocuğu yakalayarak gözaltına aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler