''Osmanlı tokatını yiyecekler!''

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, CHP’nin Suriye uçağının düşürülmesinin bir seçim yatırımı olduğu iddialarına ilişkin, “Biz Beşar Esad’a seçimden önce mesaj göndererek gelin bizim sınırlarımızı ihlal mi edin dedik? Ama sayın Kılıçdaroğlu birkaç gün önc

''Osmanlı tokatını yiyecekler!''

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, CHP’nin Suriye uçağının düşürülmesinin bir seçim yatırımı olduğu iddialarına ilişkin, “Biz Beşar Esad’a seçimden önce mesaj göndererek gelin bizim sınırlarımızı ihlal mi edin dedik? Ama sayın Kılıçdaroğlu birkaç gün önce işte bu tip gelişmeler olabileceğini söylediler. Bir defa onlar o bilgileri nereden alıyorlar. Esad’la biliyorsunuz bunlar kol kolalar” dedi.

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde temaslarda bulunan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Suriye uçağının Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düşürülmesini değerlendiren İşler, sınır ihlali yapan Suriye uçağının 4 defa uyarılmasına rağmen geri dönmeyen bir uçağa ateş açıldığını söyledi. Ateş açılması sonrasında Suriye uçağının düşürüldüğünü altını çizen İşler, “Bizim bu konuda ne kadar ciddi olduğumuzu hem Suriye’ye hem de bütün dünyaya göstermiş olduk. Sınırlarımızın ihlaline yönelik bir takım girişimlere müsaade etmeyeceğimizi bir kez daha ifade ediyorduk ama bu sefer eylemle fiiliyata geçirmiş olduk. Olan hadise bu” dedi.

“EN SERT ŞEKİLDE CEVABINI ALACAKLAR”

Suriye uçağının düşürülmesiyle ilgili CHP’nin bu konu karşısında yapmış olduğu açıklamaları yadırgadıklarını sözlerine ekleyen İşler, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Adeta bizi suçlayarak böyle açıklamalar yapmasını doğrusu milletin takdirine bırakıyorum. Onlar açısından bir talihsizlik olduğunu düşünüyorum. Bizim savaş çıkarma gibi, savaşa girme gibi bir hevesimiz yok. Bunu herkesin, milletin bilmesi lazım. Ama sınırlarımızı konusunda da son derece kararlı olduğumuzu da herkesin bilmesi gerekmektedir. Aynı şey orada Süleyman Şah Türbesi içinde geçerli. Oradaki Türk toprağına herhangi bir saldırı olduğu zamanda en şiddetli bir şekilde karşılığını alacaklardır.”

“AÇ TAVUK KENDİNİ DARI AMBARINDA GÖRÜRMÜŞ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oranla ilgili bir soru üzerine ise Başbakan Yardımcısı İşler, Umut Oran’ın yapmış olduğu açıklamanın talihsiz bir açıklama olduğunu ifade etti. Umut Oran’ın bu bilgiye nereden ulaştığı konusunda bir açıklama yapması gerektiğini sözlerine ekleyen İşler, “Bu güne kadar ‘15 Mart’ı bekleyin bir takım açıklamalar olacak, gelişmeler olacak’ dediler. Milleti bir beklentiye soktular. Şimdi ‘25 Mart’ı bekleyin’ dediler. Umut Oran’da geçtiğimiz gün yapmış olduğu açıklamada ‘önemli gelişmeler olacak Başbakan Erdoğan 30 Mart’ı beklemeden siyasi hayatından çekilecek’ gibi bir takım ifadelerde bulundu. Doğrusu öncelikle talihsiz bir açıklama. Bilginin kaynağını bize açıklaması lazım ama açıklamasının da söz konusu olacağını tahmin etmiyorum. Fakat bu şunu gösteriyor: belli ki Umut Oran bu paralel çeteyle çok içli-dışlı durumda. Onların kendisine verdiği bilgilerle kamuoyuna deklare etti. Genel Başkan Yardımcısız Süleyman beyde böyle bir açıklamada bulundu. Ben onun detayını bilmiyorum. Kendisinin bileceği bir iş. Ama Umut Oran’ın yapmış olduğu açıklamaya da ben ‘aç tavuk kendisini darı ambarında görürmüş’ öyle görüyorum. Dün aslında onun yapmış olduğu açıklamaya İstanbul’daki miting en güzel cevap oldu. Bunlar bir çaresizlik içerisinde. 30 Mart seçimlerine şurada birkaç gün kaldı ve bütün meydanlarda, kamuoyu yoklamalarında bunlar kaybedeceklerini anladılar. Şimdi böyle bir takım açıklamalarla acaba kamuoyunu AK Parti’nin aleyhine çevire bilir miyiz beklentisi içerisine girdiler” diye konuştu.

“OSMANLI TOKADINI YİYECEKLER”

CHP, MHP ve BDP’nin ve paralel çetenin bir dörtlü oluşturduğunu vurgulayan İşler, dörtlünün, 30 Mart’ta AK Parti’yi yenilgiye uğratma gayreti içerisinde olduklarını kaydetti. Bugüne kadar bütün gayretlerin boşa çıktığını belirten İşler, “Milletin bunların bu gayretlerine itibar etmedi. Bundan sonrada ben itibar etmeyeceklerini kanaatindeyim. 30 Mart’ta bunlar milletten bir Osmanlı tokadı yiyeceklerini düşünüyorum” dedi.

“KİMSE TÜRKİYE’YE ÜÇÜNCÜ DÜNYA ÜLKESİ MUAMELESİ YAPAZ, BURASI MUZ CUMHURİYETİ DEĞİL”

Twitter’a erişim engeli ile ilgili soruya ise Bakan İşler, şunları söyledi:

“Twitter’ın milyonlarca abonesi olan bir ülke burası. Twitter’ın öncelikle bizim tarafımızdan muhatap olabilmesi için ofis açması lazım. Bu ofisin açılması gerektiği kanaatindeyim. Birde kendisine yönelik eleştirilere cevap vermesi lazım. Bazı mahkeme kararları var. Bu mahkeme kararlarını uygulaması lazım. Bunu defalarca söyledik. Normal gerçek hayatta yasak olan her şeyin sanal alemde de yasak olması lazım. Kişilik haklarının ihlali söz konusu olduğu zaman burada gerekli adımlarına atılması lazım. Özel hayatın gizliliği ihlali söz konusu olduğu zaman yine aynı şekilde gerekli adımların atılması lazım. Biz interneti iktidara geldiğimiz de geniş tabanla olarak Türkiye genelinde 20 bin abone vardı. Bu gün artık 35 milyon civarına bu rakama çıkardık. İnterneti Türkiye’de yaygınlaştıran bir partiyiz. Bir iktidarız. Bizim internetle alıp veremediğimiz bir söz konusu değil. Ama insanlarımızın kişilik hakları ihlal edildiği zaman sistematik bir şekilde insanlara bir saldırılar yapıldığı zaman benim şahsen kendime de açtığım zaman baktığımız zaman yani akıl almaz iftiralar var. Karalamalar var. Bizi atılan twetlerde de görüyoruz. Bunun hesabını biz sormayacak mıyız? Siz bunu yazılı basında yaptığınız zaman suç oluyor. Görsel medyada yaptığınız zaman suç oluyor. Ama sanal alemde ben isteğimizi söylerim, istediğim hakareti yaparım. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Kaldı ki bu olay yaşandıktan sonra dünyadan bize verilen örneklerde twitter mahkeme kararı olmadan dahi pek çok ülkede şikayetleri dikkate aldığını, gazeteler çarşaf çarşaf yazdılar. Kimse Türkiye’yi bir üçüncü dünya ülkesi şeklinde muamele yapamaz. Türkiye bir muz Cumhuriyeti değildir. Twitter geri adım atmak durumunda ve mahkeme kararlarını uygulamak durumundadır. Bundan dönüş olmayacak kanaatindeyim. Bunlar yapıldığı takdirde normal eski haline elbette ki dönecek. Twiterdan da herkes yararlanacak.”

Twitter’ı kullanmadığını ve kullanmasının da uygun olacağını düşünmediğini ifade eden İşler, başka yollardan girildiğini bildiğini ama bunu yapmadığını kaydetti.

“TWİTTER’LA DİYALOGUN OLABİLMESİ İÇİN OFİSİ OLMASI GEREKİR”

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün twitter ile ilgili açıklamalarının değerlendirilmesinin sorulması üzerine de Başbakan Yardımcısı İşler, “Bu diyalogu kurabilmek için önce onların burada ofisinin olması lazım. Temsilciliğinin olması lazım ki bizde bu diyalogu kurabilelim. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği husus bu olması gerekir diye düşünüyorum. Biz de onu söylüyoruz zaten. Twitter ve diğer sosyal medya araçlarının Türkiye’de temsilciliğinin olması lazım ki bu hukuki meselelerde onların muhatap alınması, onlarla iletişime geçmemiz lazım ki sorunları çözmemiz lazım diye düşünüyorum ben” dedi.

“GELİN BİZİM SINIRIMIZI İHLAL Mİ EDİN DEDİK”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç’un Suriye uçağının düşürülmesinin bir seçim yatırımı olduğu yönündeki iddiasının sorulması üzerine de Başbakan Yardımcısı İşler, “Biz Beşşar Esad’a seçimden önce mesaj göndererek gelin bizim sınırlarımızı ihlal mi edin dedik? Ama sayın Kılıçdaroğlu birkaç gün önce işte bu tip gelişmeler olabileceğini söylediler. Bir defa onlar o bilgileri nereden alıyorlar. Esad’la biliyorsunuz bunlar kol kolalar. Kendileri bir takım irtibatları var. Paralel çeteyle irtibatları var. Umut Oran’ın yaptığı açıklamalarda zaten onun bir göstergesi olduğunu düşünüyorum. Bizim bu ülkenin barışından, huzurundan, istikrarından başka hiçbirşey istemiyoruz. Biz durduk yere böyle bir şey yapabilir miyiz? Ama sınırımızı gelip ihlal ederse gerekli karşılığı alır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler