Ortahisar Ziraat Odası ile alakalı resmi açıklama

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da gündemdeki yerini bir süredir koruyan Ortahisar ilçe Ziraat Odası kurulmasına Ziraat Odaları Birliği yöneticisinden resmi açıklama geldi. Haber61’e özel açıklamalarda bulunan  Genel Merkezi Yönetim kurulu üyesi Arsin Z

Ortahisar Ziraat Odası ile alakalı resmi açıklama

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da gündemdeki yerini bir süredir koruyan Ortahisar ilçe Ziraat Odası kurulmasına Ziraat Odaları Birliği yöneticisinden resmi açıklama geldi. Haber61’e özel açıklamalarda bulunan  Genel Merkezi Yönetim kurulu üyesi Arsin Ziraat Odası Başkanı Hasan Kozlu, “ Trabzon’da bir oda bulunuyordu. Neden kapantı diye soracak olursanız Büyükşehir kanunu çıkınca kapatıldı. Trabzon Ortahisar İlçesi oluşturuldu. Bu durum üzerine bizde harekete geçtik.”dedi.

İlçenin kurulması ile birlikte eski odanın böyle büyük bir odaya yakışmadığını vurgulayan Kozlu, “ Trabzon’a yakışır olmadığı için tertip düzeni olmadığı için Akçaabat Odasına temsilci olarak bağlı temsilcilik haline getirdi. Tertip ve düzeni mevzuata kanunlara uygun ve Trabzon’a yakışır bir odanın oluşturulması için Akçaabat’ta bağlı temsilcilik haline getirildi. Oda Kapanmadan önceki personeller şuanda Ortahisar temsilciliğinde görev yapmaktadır. Ortahisar çiftçilerine Ortahisar temsilciliği hizmet vermektedir. Yani, Akçaabat’ta çiftçi gitmiyor. Ortahisar temsilciliğini gelirleri ilçede ki giderlerinde harcamalarında kullanılmakta olup şuanda Büyükşehir belediyesinin arka kısmında bulunan iki katlı bir yer kiralamış ve orada hizmet vermektedir.”ifadelerini kullandı.

Ortahisar Çiftçisinin bir kuruşuna dahil başka bir oda ile alakası olmadığını ifade eden Kozlu, “ Gelir ve girdi kendi tarafından karşılanmış olup ne Akçaabat ziraat odasının neden herhangi başka bir kurum veya odanın bu odanın gerilirine ihtiyacı yoktur. Akçaabat ziraat odasının yapmış olduğu resmen Ortahisar Ziraat Odasının gelişmesi için  ek bir iştir. Buda bu ilçemizin odasına yük getirmiştir.  Zamanın gelince tertip düzeni sağlandığı zaman Ortahisar Ziraat Odası kurulacaktır.”şeklinde konuştu.

Kozlu, “ Burada iddia edilen hiçbirinin rant amacı gütmemektedir. Bunu ileri sürenlerin kafasında böyle bir durum var ise bilmiyorum. Bunu da herkes bilsin. Ziraat odaları ve Odaların bağlı olduğu birliğin kanunu yönelimliği ve mevzuatı vardır bu mevzuda göre yürütülmektedir. Bir çiftinin bir kuruşunu bile başta Genel Başkanımız olmak üzere yönetim kurulu ve Akçaabat Ziraat odası başkan ve yönetim kurulu üyeleri hiç birine yetirmez buda böyle bilinmelidir.”dedi.

Haber61’e açıklamalarının son bölümünde Kozlu, “ Sistem oturduğunda her şey olacak. Bende Arsin odası başkanı olduğumda bu oda boştu. Şimdi gelin bakın her şey zamanla yerine oturur. Odanın kurulmaması için ne şahsım, neden Genel Merkez engellememektedir. Başta Genel Başkan olmak üzere yönetim kurulu üyeleri ve şahsım adına kimse ile şahsi bir meselemiz yoktur. Bütün gayretimiz çiftçilerimize hizmet etmek onlara ön ayak olmak onların haklarını savunmak ve Onların bilgilenmesini sağlamaktır.”ifadelerine yer verdi.

Kozlu, Trabzon’a yakışır bir ziraat odası kurmak için elimizden gereken tüm gayreti gösteriyoruz ve odanın tertip düzeni sağlanınca Ortahisar temsilciliği ziraat odasına dönüşecektir söyledi.

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem