Örgütten kaçıp bakın neler anlattılar

15 Ekim'de Şemdinli Jandarma Karakoluna teslim olan Garzan Serhildan kod adlı Y.İ, savcıya verdiği ifade tutanağında, ilköğretim 6. sınıfa kadar okuduğunu, daha sonra babasının yanında çobanlık yaptığını, Dağdibi köyünde örgüt mensuplarının yanına gelerek

Örgütten kaçıp bakın neler anlattılar

15 Ekim'de Şemdinli Jandarma Karakoluna teslim olan Garzan Serhildan kod adlı Y.İ, savcıya verdiği ifade tutanağında, ilköğretim 6. sınıfa kadar okuduğunu, daha sonra babasının yanında çobanlık yaptığını, Dağdibi köyünde örgüt mensuplarının yanına gelerek terör örgütüne katılması için telkinde bulunduğunu ve örgüte katıldığını anlattı.

Terör örgütü PKK mensuplarının yardımıyla Zağros alanına geçtiklerini ve sözde Şehit Beritan eğitim devresinde askeri ve siyasi eğitim aldıklarını belirten Y.İ, kendisiyle örgüte yeni katılan 18 kişinin daha aynı kampta eğitim gördüğünü kaydetti. Eğitim sonrası sözde Avaşin eyaletine gönderildiklerini aktaran Y.İ, bulunduğu bölgenin Hakkari Şemdinli Gediktepe üs bölgesini karşıdan gören bir alan olduğunu ve burada kış üslenmesi için sığınak kazdıklarını kaydetti.

Hakkari Jandarma Karakoluna teslim olan Çektar Menan kod adlı L.T. ise Kars Sarıkamış Meslek Yüksekokulu Özel Güvenlik ve Koruma Bölümünü terk edip düğünlere masa ve sandalye kiralama işinde çalıştığını aktardı. Hakkari'de korsan gösterilere katıldığını ve arkadaşı Önder Kaçar'ın telkiniyle örgüte katıldığını aktaran L.T, kendisi gibi örgüte yeni katılan 29 erkek ve 10 kadınla sözde Şehit Dijvar devresi olarak 55 gün askeri ve siyasi eğitim aldıklarını, eğitimi 8 örgüt mensubunun veridiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler