Orgeneral Hasan Iğsız tutuklandı!

İnternet andıcı davasında hakkında yakalama kararı verilen eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız tutuklandı.

Orgeneral Hasan Iğsız tutuklandı!

Dava kapsamında hakında yakalama kararı bulunan 14 sanıktan Hasan Iğsız, günün erken saatlerinde İstanbul adliyesine geldi ancak Iğsız'a öğleden sonra gelmesi söylendi.

Avukatıyla yeniden adliyeye gelen Emekli Orgeneral Hasan Iğsız, İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesince tutuklandı.

Bu arada, hakkında yakalama emri çıkarılan ve halen yurtdışında bulunan Tümamiral Alaattin Sevim ise, avukatı aracılığıyla yakalama kararına itiraz etti.

İnternet Andıcı davasına bakan İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında Orgeneral Nusret Taşdeler, Emekli Orgeneral Hasan Iğsız ve Tümgeneral Hıfzı Çubuklu'nun bulunduğu 14 sanık hakkında yakalama kararı vermişti.

Sanıklardan emekli Albay Fuat Selvi İstanbul Adliyesi'ne gelmiş daha sonra Silivri'ye gönderilerek mahkemece tutuklanmıştı.

İnternet Andıcı Davası'nda, 22 sanık hakkında, silahlı terör örgütü kurmak ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapse kadar değişen çeşitli cezalar isteniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler