Organ baaşında yeni dönem! ARTIK İZİN...

TBMM'de görüşülecek olan torba yasaya eklenen hükme göre, kişinin aksi bir ifadesi olmadığı müddetçe kornealarının alınabileceği öğrenildi. Torba yasada bulunan bu hükmün yasalaşması ile yaşamını kaybeden herkesten izne gerek duymadan korneası alınacak.İS

Organ baaşında yeni dönem! ARTIK İZİN...

TBMM'de görüşülecek olan torba yasaya eklenen hükme göre, kişinin aksi bir ifadesi olmadığı müddetçe kornealarının alınabileceği öğrenildi. Torba yasada bulunan bu hükmün yasalaşması ile yaşamını kaybeden herkesten izne gerek duymadan korneası alınacak.

İSTEMEYEN BİLDİRECEK

Tasarıya göre korneaların alınmaması için kişinin hayattayken kornea bağışı yapmak istemediğini bildirmesi gerekecek. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada gelişmeyi doğrulayarak kadavradan kornea nakli için aileden izin alınması şartını kaldıracaklarını açıkladı. Müezzinoğlu, "Organ bağış kartı cebimizde kredi kartı sayısı gibi olmalı" diyerek bağış konusunda fedakar davranılması gerektiğini ifade etti.

"TOPRAK DEĞİL YAŞAM OLSUN"

Organ bağışında Türkiye'nin dünya ortalamasında yüzde 3 ve 4'lerde olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, organını bağışlayan bin 427 vakadan bin 132'sinin ailesinin rıza verdiğini bildirdi. ‘Babamı toprağa bütün olarak vermem lazım' şeklindeki çekinceler olduğunu aktaran Müezzinoğlu, "Bunun duygusallığın ötesinde bir mantığı var mı? O toprak olacak organın bir bünyeye yaşam olması ve birinin Allah razı olsun cümlesini almasının önemini anlatmamız lazım" dedi.

İTHALE SON

Ame­ri­ka­'dan bin 500 kor­ne­a alın­dı­ğı­nı be­lir­ten Mü­ez­zi­noğ­lu, kor­ne­ayı do­ku ol­ma özel­li­ğin­den çı­kar­ta­cak­la­rı­nı açık­la­dı. Ka­dav­ra­dan kor­ne­a te­mi­ni­nin hız­la ya­pı­la­ca­ğını kaydetti. Kor­ne­anın it­hal edil­me­ye­ce­ği­ni ifa­de eden Mü­ez­zi­noğ­lu, ya­sal dü­zen­le­meyle or­gan ba­ğı­şın­da ai­le­nin iz­ni­ne ge­rek du­yul­ma­ya­ca­ğı­nı belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler