Org. Özel'den 'Özel' mesaj!

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Necdet Özel, 22 Aralık 1914 ila 15 Ocak 1915 tarihleri arasındaki Osmanlı- Rus savaşı sırasında Sarıkamış'ta bulunan Allahuekber Dağları'nda donarak şehit olan 60 bin asker için anma mesajı yayımladı.Sarıkamış Harekatı'nda as

Org. Özel'den 'Özel' mesaj!

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Necdet Özel, 22 Aralık 1914 ila 15 Ocak 1915 tarihleri arasındaki Osmanlı- Rus savaşı sırasında Sarıkamış'ta bulunan Allahuekber Dağları'nda donarak şehit olan 60 bin asker için anma mesajı yayımladı.

Sarıkamış Harekatı'nda asıl düşmanın, çetin arazi ve şiddetli kış şartları olduğunu belirten Orgeneral Özel, "Türk Silahlı Kuvvetleri bugün, geçmiş tecrübelerinin ışığında her türlü hava ve arazi koşullarında muharebe edebilecek imkân ve yeteneğe sahip olarak, tüm tehditlere karşı görevinin başında ve milletinin emrindedir" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel mesajında, Birinci Dünya Savaşı'nın önemli safhalarından biri olan Sarıkamış Harekatı'nda vatan topraklarını savunma uğruna şehit düşen kahraman Mehmetçikleri,, ebediyete intikallerinin 97'nci yıl dönümünde şükran ve minnetle andıklarını bildirdi. Orgeneral Özel, şöyle dedi:

"Ağır kış şartlarının yaşandığı Kafkas Cephesi'nde, fedakar vatan evlatlarının bağımsızlık, vatan ve kutsal varlıkları uğruna verdikleri bu mücadele, acı ancak ders alınacak örneklerinden biri olarak tarihimizin sayfalarında yerini almıştır. Sarıkamış Harekâtı'nda asıl düşman, çetin arazi ve şiddetli kış şartları olmuş, çok ağır koşullar altında savaşan Türk askeri, muharebenin sonuna kadar direnmiş; dayanıklılık, itaat, direniş ve mücadele azminin üstünlüğünü bir kez daha kanıtlamış, şehitlik mertebesine ulaşan vatan evlatları Türk milletinin bağrına defnedilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri bugün, geçmiş tecrübelerinin ışığında her türlü hava ve arazi koşullarında muharebe edebilecek imkân ve yeteneğe sahip olarak, tüm tehditlere karşı görevinin başında ve milletinin emrindedir. Milli birliğimizin ve bölünmez bütünlüğümüzün teminatı olan Türk Silahlı Kuvvetleri, şanlı tarihinden aldığı güç ve ilhamla varlığımızın sonsuza kadar sarsılmaz teminatı olmaya devam edecektir. Dün olduğu gibi bugün de gerektiğinde vatanı uğruna canını feda etmekten çekinmeyen mensuplarıyla Silahlı Kuvvetlerimiz, şehitlerinin değerini ve milleti için taşıdığı anlamı bilerek onlara sahip çıkmayı, bir şükran borcu olarak kabul etmektedir.

Bu anlamlı günde; Sarıkamış Harekâtı dâhil olmak üzere geçmişten günümüze nice destanlar yazan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması ve yaşatılması uğruna mücadele vermiş Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarının, ebediyete intikal etmiş komutanlarımızın ve gazilerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler