’Ören Bayan’ cinayetinde karar verildi

Ören Bayan'ın eski sahiplerinden Jak Karako ve eşi Georgia Karako'nun öldürülmelerine ilişkin davada yargılanan çift, 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı. Sanıklardan birinin duruşmaya ağzında jiletle duruşmaya girdiği ortaya çıktı. Ö

’Ören Bayan’ cinayetinde karar verildi

Ören Bayan'ın eski sahiplerinden Jak Karako ve eşi Georgia Karako'nun öldürülmelerine ilişkin davada yargılanan çift, 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı. Sanıklardan birinin duruşmaya ağzında jiletle duruşmaya girdiği ortaya çıktı.

Ören Bayan'ın eski sahiplerinden Jak Karako ve eşi Georgia Karako'nun öldürülmelerine ilişkin davanın görülmesine deva edildi. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Özbek asıllı tutuklu sanıklar Fakhodjon Yusupova ve eşi Gulbakhor Yusupova cezaevinden getirildi. Karako çiftinin çocukları şikayetçiler Raika Kamhi ve İzzet Karako ile taraf avukatları da duruşmada hazır bulundu.

"VİCDAN AZABI ÇEKİYORUM"

İlk olarak savunma yapan Gulbakhor Yusupova, bu suçlama ile mahkeme karşısına çıktığı için çok utandığını söyleyerek, "Böyle olacağı hiç aklıma gelmemişti. Çok üzgünüm. Eşim siniri yüzünden böyle bir şey yaptı" dedi.

Maktül Jak Karako ve Georgia Karako'yu kendi anne ve babası gibi gördüğünü söyleyen sanık Yusupova, "Onlara her zaman iyi baktım. Benimle araları çok iyiydi. Gelen misafirler de buna şahittir. Tek suçum eşimle evlenmek .Vicdan azabı çekiyorum. Eşim hem kendi hayatını, hem de çocuklarım ile benim hayatımı mahvetti" dedi.

"YAPTIĞIM SUÇUN CEZASINI EŞİME VE ÇOCUKLARIMA ÇEKTİRMEYİN"

Savunma yapan Farkhodjon Yusupova ise, cinayetleri tasarlayarak işlemediğini ve çok pişman olduğunu söyledi. Sanık Yusupova son sözünde ise, "İşlediğim suçu kabul ediyorum. Ne ceza verirseniz boynum kıldan ince. Ama benim yaptığım suçun cezasını eşime ve çocuklarıma çektirmeyin" dedi.

2'ŞER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS

Mahkeme verdiği aranın ardından açıkladığı kararda her iki sanığa da, Jak Karako ve Georgia Karoka'yı "kasten tasarlayarak öldürmek" suçundan 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca sanıkları "yağma" suçundan da 13'er yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme sanıkların cezasında herhangi bir indirim de yapmadı.

DURUŞMAYA AĞZINDA JİLETLE GELDİ

Mahkeme karar için ara verdiği sırada jandarma komutanı sanık Farkhodjon Yusupova'un ağzında 3 adet jilet olduğunu fark etti. Jandarma iki jileti çıkardı ancak diğerini Yusupova bir jileti ağzında tutmaya devam edince süre uzadı. Mahkeme başkanı kararın okunduğu sırda avukatların güvenlik gerekçesi ile izleyici sırasında durmasına karar verdi.

"AĞZINDA 3 JİLET OLDUĞU TESPİT EDİLDİ"

Kararın arından ailenin avukatları açıklama yaptı. Açıklama yapan avukat Muhittin Toplaoğlu, iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve evdeki çalınan malzemelerden dolayı sanıklar yağma suçundan 13 yıl hapsi cezası verildi. Kendisinden ziyade hanımını savunan sanığın ağzında 3 jilet olduğu tespit edildi. İki alındı, bir tanesi alınamayınca epey uğraşıldı. Güvenlik nedeniyle duruşmaya geç alındık" şeklinde konuştu.

"BİZLERE DE SALDIRI PLANLIYORDU"

Avukat Birsen Baş Topaloğlu ise "Jilet konusunda şikayette bulunacağız. Tahminimize göre Eşine ceza çıkması haline bizlere de saldırı planlıyordu. Korkutmaya yönelik sert bakışlarda bulunuyordu. Karar açıklanırken heyet güvenlik nedeniyle daha uzakta tutarak bize kararı açıkladı" dedi.

'KRAVAT İNDİRİMİ" UYGULANMAMASI SEVİNDİRİCİ

Mahkemenin kararla birlikte indirime gitmediğini belirten avukat Topaloğlu "Takdiri indirim nedenleri de uygulanmamıştır. Kamuoyunda "kravat indirimi" olarak belirtilen indirim sebebi bu davada uygulanmamıştır" şeklinde konuştu.

OLAYIN GEÇMİŞİ

22 Ağustos 2014'te, 77 yaşındaki Jak Karako ve eşi 69 yaşındaki Georgia Karako, Ortaköy'de oturdukları lüks sitedeki evlerinde bıçaklanarak öldürülmüş şekilde bulunmuştu. Soruşturma kapsamında Karako çiftinin yardımcıları Özbek çift Fakhodjon Yusupova ve Gulbakhor Yusupova gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler