Ordu'daki bu cezaevi çok konuşulacak cinsten

Ordu’nun Efirli mevkisinde 1979 yılında faaliyete geçen Ordu E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi, mahkum ve hükümlülerin rahatlığı düşünülerek sosyal donatılarla yenilendi ve yeni birimler eklendi.Halen açık cezaevinde 240, kapalı cezaevinde ise 650 civarında h

Ordu'daki bu cezaevi çok konuşulacak cinsten

Ordu’nun Efirli mevkisinde 1979 yılında faaliyete geçen Ordu E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi, mahkum ve hükümlülerin rahatlığı düşünülerek sosyal donatılarla yenilendi ve yeni birimler eklendi.

Halen açık cezaevinde 240, kapalı cezaevinde ise 650 civarında hükümlü ve tutuklunun bulunduğu cezaevinde 250 civarında personel hizmet veriyor. Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, cezaevinde son 2-3 yıl içerisinde yenilik yapıldığını belirterek, "Fiziki alandaki yerleştirmeler, iyileştirmeler, yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve topluma kazandırma adına birçok yenilik getirildi" dedi.

CEZAEVİ YENİLENDİ

Cezaevinin kullanılmayan bazı bölümlerinin yenilenerek kullanılır hale getirildiğini kaydeden Uslu, şu açıklamalarda bulundu: "Tutuklu ve hükümlü yakınlarının bekleyebileceği kafeterya ortamı oluşturuldu. Daha önce dışarıda, yol üzerinde beklemek zorunda kalan ziyaretçiler artık sıcak ortamda çaylarını içerek bekliyor. Anneler için çocuk emzirme odaları oluşturduk. Cezaevine mescit yapıldı, ayrıca tuvaletleri yeniledik. Çocuklar için oyun parkı yaptık. Burada çocuklar rahat bir ortamda vakit geçirebiliyor. Açık cezaevinde 120 kadar insan sağlıksız koşullardaki barakada barınmak zorunda kalıyordu. Buraya yeni model bir bina inşa ettik. Sosyal anlamda hükümlü ve tutukluların faydalanabileceği konferans salonları, kütüphaneler oluşturduk. Futbol oynayabilmek için halı saha yapıldı. Su problemini aştık artık herkes sıcak ve soğuk suyu aynı anda kullanabiliyor. Çamaşırlar için çamaşırhane oluşturduk. Kısacası cezaevinin kullanılmayan bazı bölümlerini daha kullanılabilir hale getirerek insanların cezalarını daha rahat ortamda infaz etmelerini sağladık."

"MİSAFİRHANE GİBİ CEZAEVİ”

Başsavcı Metin Uslu, infaz sistemine yeni giren ‘resmi nikahlı, çocuklu aileleri görüştürmek için görüş odaları’ oluşturulduğunu da belirterek, 4 yıldızlı otel konforunda 2 oda hazırlandığını, iyi halli hükümlülerin burada eşleriyle ve çocuklarıyla 3 saat ile 24 saat arasında vakit geçirmelerini sağladıklarını kaydetti.

VİDEO KONFERANS SİSTEMİYLE İFADE

Artık tutukluların cezaevinden video konferans sistemiyle ifadesini cezaevinden verebildiğini vurgulayan Uslu, "Son yaptığımız yenilikler kapsamında cezaevi içerisinde 5 bin ekmek kapasiteli fırın oluşturduk. Ekmekleri mahkumlar yapıyor ve yine onlar tarafından tüketiliyor. Daha önce de olan hızar atölyesinde her türlü mobilya işlemleri yapılabiliyor. Dışarıdaki kurum ve kuruluşların mobilya ihtiyaçları buradan temin edilebiliyor. Bu atölyede tutuklu ve hükümlüler çalışıyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem