Operasyonlarda şaşırtan görüntü

Operasyonların devam ettiği ve güvenlik güçleri ile teröristler arasında zaman zaman sıcak çatışmaların yaşandığı ilçe, tuzaklanan el yapımı patlayıcıların infilak etmesi yüzünden harabeye döndü. İlçede, neredeyse delik deşik olmayan bina da kalmadı. Çok

Operasyonlarda şaşırtan görüntü
Operasyonların devam ettiği ve güvenlik güçleri ile teröristler arasında zaman zaman sıcak çatışmaların yaşandığı ilçe, tuzaklanan el yapımı patlayıcıların infilak etmesi yüzünden harabeye döndü. İlçede, neredeyse delik deşik olmayan bina da kalmadı. Çok sayıda asker, polis ve korucunun görev yaptığı ilçede, kadın askerler de operasyonlara destek veriyor. İlçede, tuzaklı patlayıcılardan temizlenen hendekler de birer birer kapatılıyor.
 
51 GÜNDE 17 ŞEHİT VERİLDİ, 100 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ 
 
Yasağın başladığı tarihten bu yana yaşanan şiddetli çatışmalarda, 17 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, 125 güvenlik görevlisinin yaralandığı, 100 teröristin öldürüldüğü, 6 teröristin ise yaralı olarak ele geçirildiği ilçe, İHA kameraları tarafından içeriden görüntülendi.
 
OPERASYONLAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR 
 
Zaman zaman sıcak çatışmalar yaşanıyor. Kadın askerlerin de destek verdiği operasyonlarda, bir taraftan teröristlerle çatışan güvenlik güçleri, diğer taraftan, evlerinden çıkmalarına teröristler tarafından izin verilmeyen vatandaşları kurtarmaya çalışıyor. 
 
HENDEKLER KAPATILIYOR 
 
İlçede, teröristlerin kazdıkları hendeklere tuzakladıkları patlayıcıların imhası için de yoğun çalışma yürütülüyor. Teröristlerden temizlenen bölgelerdeki hendek ve barikatlardaki patlayıcıların bazıları bomba imha uzmanları tarafından patlatılmadan etkisiz hale getirildi. Bazı patlayıcıların ise, etkisizleştirilmesi için infilak ettirildiği belirtildi. Patlayıcılardan arındırılan birçok hendek, Devlet Su işleri (DSİ) ve Karayollarına ait araçların getirdiği kumlarla kapatıldı. Diğer hendeklerin kapatılması için de çalışmaların sürdüğü ve ilçeye sürekli kamyonlarla kum getirildiği görüldü.
 
İLÇE HARABEYE DÖNDÜ 
 
İlçe, 51 gündür süren çatışmalar, teröristlerin bombalarının infilak etmesi ve teröristlerin evleri delerek, koridor olarak kullanmaları yüzünden harabeye de döndü. Çok sayıda binanın yerle bir olduğu ilçede, bazı binaların da büyük bir bölümü yıkıldı. Vatandaşların sadece evleri ve işyerleri değil, göç ederken yanlarına alamadıkları eşyaları da zarar gördü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem