"Operasyonlarda 1’i ölü, 3 terörist yakalandı

Diyarbakır Valiliği, Sur ve Yenişehir ilçelerine bağlı mahallelerde ilan edilen sokağa çıkma yasağı çerçevesinde yapılan operasyonlarda, 1'i ölü, 3 teröristin yakalandığını ve çok sayıda el yapımı bombanın ele geçirildiğini duyurdu.Diyarbakır Valiliğince,

"Operasyonlarda 1’i ölü, 3 terörist yakalandı

Diyarbakır Valiliği, Sur ve Yenişehir ilçelerine bağlı mahallelerde ilan edilen sokağa çıkma yasağı çerçevesinde yapılan operasyonlarda, 1'i ölü, 3 teröristin yakalandığını ve çok sayıda el yapımı bombanın ele geçirildiğini duyurdu.

Diyarbakır Valiliğince, merkez Sur ilçesine bağlı Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş ve Cemal Yılmaz ile Yenişehir ilçesine bağlı Dicle ve Feritköşk mahallelerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağına ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, Dicle ve Feritköşk mahallelerinin yapılan çalışmalar üzerine temizlendiğine dikkat çekilerek, buralardaki sokağa çıkma yasağının bugün saat 17.00'dan itibaren kaldırıldığı belirtildi.

Sur ilçesinde ise mahalle ve sokakların kısmen temizlendiğine işaret edilen açıklamada, "Güvenlik birimlerimizce sokakların temizlenmesi ve güvenli hale getirilmesi çalışması yürütülürken, Sur ilçesinde bombalı saldırı sonucu 1 polisimiz şehit olmuş 6 polis memurumuz da yaralanmıştır. Yaralı polis memurlarının tedavisi devam etmektedir. Bu çalışmalar sırasında güvenlik güçlerimize yapılan saldırı sonucu meydana gelen çatışmada bölücü terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen 1 şahıs ölü, 2 şahısta yaralı olarak ele geçirilmiştir. Ayrıca bu çalışmalar sırasında, 1 Kalaşnikof tüfek, 68 adet el yapımı patlayıcı ve 75 kilogram patlayıcı yapımında kullanılan sodyum klorat ele geçirilmiştir. Sur ilçemizde yapılan çalışmalar tamamlandığında sokağa çıkma yasağının kaldırılması ayrıca duyurulacaktır" ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem