Operasyonda 15 kişi gözaltına alındı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele Büro Amirliği ekipleri tarafından uyuşturucu şebekesine yönelik operasyonda 15 kişi göz altına alındı. 6 kişinin aranmasına devam edilen operasyonda göz altına alınan satıcı ve torbacı ol

Operasyonda 15 kişi gözaltına alındı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele Büro Amirliği ekipleri tarafından uyuşturucu şebekesine yönelik operasyonda 15 kişi göz altına alındı. 6 kişinin aranmasına devam edilen operasyonda göz altına alınan satıcı ve torbacı oldukları iddia edilen 15 kişiden sekizinin yarın sabah adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele büro amirliği ekipleri, teknik ve istihbarati çalışmalar sonucu uyuşturucu şebekesine yönelik operasyon düzenledi. Operasyonun 15 Mayıs 2013 yılında uyuşturucu madde bağımlısı olan ve bu nedenle hayatına son veren Y.E.Ö.'nün ölümünün ardından başlatıldığı, takibi sıklaştıran ekiplerin, ulaştıkları isimleri teker teker göz altına aldığı öğrenildi.

Ekiplerin yaptığı istihbarati çalışmalar ve yapılan ihbarlarla ilgili olarak yürütülen planlı operasyon kapsamında; şüpheli şahısların uyuşturucu madde ticareti yaptıkları ve kullanmak maksadı ile uyuşturucu madde satın aldıkları, operasyon kapsamında torbacılık yöntemiyle uyuşturucu madde sattıkları tespit edilen C.Y., Y.Ö., G.Ş., Y.P. isimli şahıslar Ereğli'de, S.A. ve V.G. isimli şahıslar Yalova'da, H.B. ismi şahıs ise İstanbul ilinde yakalandı. Alınan arama kararı ile şüphelilerin üst, ikamet ve otolarında yapılan aramalarda; 52 gr. eroin, 0,6 gr bonzai, 5,7 gr esrar, 3,4 gr plaka esrar, 41 adet sakinleştirici hap, 2 adet morfin, 1 adet terazi, 1 adet hassas terazi, 8.690 TL ve 50 dolar para yakalanarak muhafaza altına alındığı Valilik Basın Bülteni ile açıklanırken, olayla ilgili olarak ilk etapta 15 şüpheli yakalandığı ve 6 kişinin de arandığı öğrenildi.

Göz altına alınan 15 zanlıdan 7'sinin ilk ifadelerinin ardından serbest bırakıldıkları, kalan 8 kişinin Cuma günü saat 09.00 da adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.

OLAY

Ereğli' de uyuşturucu madde bağımlısı Y.E.Ö. 15 Mayıs tarihinde hayatına son vermiş ve babası İ.Ö. tarafından basın mensuplarına mail yoluyla bir açıklama gönderilmişti. Açıklamada kendi oğlunu uyuşturucu illetinden dolayı kaybetmesinin acısını yaşayan İ.Ö., başka ailelerin aynı acıyı yaşamamasını istemiş ve bu konuda suçlu olanların yakalanmasını istemişti. Baba İ.Ö., "Oğlumuz yaklaşık 2 yıldır uyuşturucu bağımlısıymış. Bizler ailesi olarak bu durumu ne yazık ki canımızı yitirdikten sonra öğrendik. Oğlum, intiharından bir gün önce Ereğli Devlet Hastanesi'ne gidip uyuşturucu bağımlısı olduğunu ve hayatını adım adım bitiren bu illetten kurtulmak istediğini beyan etmiş ve tedaviye başlamış. Oğlum, uyuşturucu denen illet yüzünden hayatına son vermiştir. Evlatlarımıza uyuşturucu temin edenlerin bir an önce yakalanmasını istiyoruz." demişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem