‘Operasyon izni verilmedi' iddiası

Hakkari'nin Dağlıca İlçesi'ndeki askeri birliğe PKK'nın çarşamba günü taciz ateşi açmasının ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) operasyon düzenlemek için Hakkâri Valiliği'nden izin istediği ancak izin alamadığı ileri sürüldü.Buna karşın TSK'nın va

‘Operasyon izni verilmedi' iddiası
Hakkari'nin Dağlıca İlçesi'ndeki askeri birliğe PKK'nın çarşamba günü taciz ateşi açmasının ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) operasyon düzenlemek için Hakkâri Valiliği'nden izin istediği ancak izin alamadığı ileri sürüldü.

Buna karşın TSK'nın valilikten operasyon için izin talebinin Dağlıca'da yaşanan olaydan sonra değil, yaklaşık 1 ay önce gündeme geldiği belirtildi. Dağlıca'da yaşanan olaydan bir gün önce, TSK Mardin kırsalındaki PKK barınaklarına yönelik operasyon gerçekleştirmiş, Genelkurmay Başkanlığı operasyonun "valilik oluru" ile gerçekleştirildiğini duyurmuştu.

ULUDERE'DE KANAS'LI SALDIRI

Öte yandan Genelkurmay dün de Şırnak'ın Uludere İlçesi'ndeki Düğün Dağı üs bölgesine Kanas keskin nişancı tüfeği ile saldırıda bulunulduğunu açıkladı. Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, saldırıya karşılık verilmesinin ardından "terörist ateşinin" kesildiği ve herhangi bir zayiat verilmediği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem