Operasyon haberini valilik yalanladı

Ağrı Valiliği, Ağrı Dağı’nda operasyon haberlerini yalanladı.Ağrı Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında, Doğubayazıt ilçesinde Ağrı Dağı’nda operasyon düzenlemek üzere bölgeye giden güvenlik güçleri ile operasyonu önlemek

Operasyon haberini valilik yalanladı

Ağrı Valiliği, Ağrı Dağı’nda operasyon haberlerini yalanladı.

Ağrı Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında, Doğubayazıt ilçesinde Ağrı Dağı’nda operasyon düzenlemek üzere bölgeye giden güvenlik güçleri ile operasyonu önlemek için canlı kalkan olarak bölgeye gitmek isteyen vatandaşlar arasında gerginlik çıktığı, PKK terör örgütü üyelerinin bunun üzerine ateş açtığı ve çatışma yaşandığına dair yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi. Olayın mahiyeti ile ilgili bilgi verilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bazı basın yayın organlarında, ’İlimiz Doğubayazıt ilçesinde Ağrı Dağı’nda operasyon düzenlemek üzere bölgeye giden güvenlik güçlerimiz ile operasyonu önlemek için canlı kalkan olarak bölgeye gitmek isteyen vatandaşlar arasında gerginlik çıktığı, PKK terör örgütü üyelerinin bunun üzerine ateş açtığı ve çatışma yaşandığına dair’ gerçeği yansıtmayan haberlerin yer alması üzerine açıklama yapma gereği duyulmuştur. Bugün saat 16.00 sıralarında Doğubayazıt ilçesine bağlı Topçatan ve Gülyüzü köylerinde PKK terör örgütünün vatandaşları kalkan olarak kullanmak suretiyle yol kesme eylemi gerçekleştireceğine dair alınan bilgi üzerine, güvenlik güçlerimizce eylemin gerçekleştirileceği yol güzergâhında güvenlik önlemi alınmıştır.

Topladıkları köylülerle birlikte söz konusu yere gelen PKK terör örgütü üyelerinin güvenlik güçlerini fark etmesi üzerine teröristler tarafından güvenlik güçlerimize ateş açılmıştır. Güvenlik güçlerimizin açılan ateşe karşılık vermesi üzerine teröristler geldikleri yöne doğru kaçmışlardır. Getirilen vatandaşlardan alınan ifadelerde; bir kısmının zorla getirildiği ve kalkan olarak kullanılmak istendiklerini beyan etmişlerdir”.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler