Önüne gelen şoför olamayacak

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) ile Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) arasında imzalanan ticari taşıt sürücülerinin eğitimlerine yönelik Mesleki Yeterlilik Standardı'na İETT'de dahil edildi. Genel Başkan Bendevi Palandöken'in ev sahipliği

Önüne gelen şoför olamayacak

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) ile Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) arasında imzalanan ticari taşıt sürücülerinin eğitimlerine yönelik Mesleki Yeterlilik Standardı'na İETT'de dahil edildi. Genel Başkan Bendevi Palandöken'in ev sahipliğinde TESK'te gerçekleşen imza törenine MYK, Başkanı Bayram Akbaş, İETT Genel Müdürü Doç. Dr. Hayri Baraçlı, TESK Genel Başkan Vekilleri Faik Yılmaz, M. Burhan Aksak ve Genel Sekreteri Naci Sulkalar katıldı.

TESK ve İETT arasında imzalanan protokolle, Minibüs Şoförleri, Okul Servis Aracı Şoförleri, Kamu Personeli Servis Aracı Şoförleri ve Otobüs Şoförleri için mesleklerinde meslek standardı hazırlanması ve bu standartların Ulusal Meslek Standardı olarak Resmi Gazetede yayınlanması süreci hayata geçmiş oldu.

Protokol imza töreninde konuşan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, standart çalışmasının en önemli eğitim çalışmalarından biri olduğunu, standart hazırlandığı zaman mesleği icra edenlerin neyi nasıl yapacaklarını önceden belirlenmiş kurallar çerçevesinde bilebileceklerini vurgulayarak, "Artık şoförlük mesleği işsizlerin mesleği olmayacak. Önüne gelen ticari araç sürücüsü olmayacak. Şoförlüğünde bir standardı olacak. Yani şoförlük mesleksizlerin mesleği olmayacak. Bu düzenleme ile gerçekten şoför olanlar bu mesleği yapacaklar" dedi.

"İETT ŞOFÖRLERİNİN DE STANDARDI OLACAK"

13 milyon 600 bin kişinin yaşadığı İstanbul'da toplu taşıma hizmetlerinin önemli bir kısmının İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Umum Müdürlüğü (İETT) otobüsleri ile gerçekleştirildiğini belirten Genel Müdür Doç. Dr.Hayri Baraçlı ise, "Her gün sefere çıkan 2 bin 700, toplam 5 bin otobüsle 580 hatta hizmet veriyoruz. Bu hatlarda görev yapan şoförlerimizi belirlenen standartlar çerçevesinde mesleklerini icra etmeleri için gerekli tedbirleri almaya çalışmaktayız.

 İETT'nin 141. kuruluş yıldönümükutlama hazırlıklarını yaptığımız bu günlerde, İstanbul halkına en iyi hizmeti sunabilmek için her türlü tedbiri almaya gayret ediyoruz. Türkiye için örnek olmak istiyoruz. Bu nedenle İstanbul için en iyisini yapmak için gayret ediyoruz" diye konuştu.

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkanı Bayram Akbaş ise yaptığı konuşmada, İETT'nin TESK'in tecrübelerinden yararlanarak standart hazırlama gayretinin önemine vurgu yaptı. Standart hazırlama ve belgelendirme işinin önemini anlatan Bayram Akbaş, "Bu önemli konuda işbirliği yapan ülkemizin iki köklü kuruluşunu tebrik ediyor ve standardın bitirilmesiyle ülkemizde büyük bir sorunun çözüleceğine inanıyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler