Önkoşulsuz masaya oturmaya hazırız

İsrail, "Mavi Marmara krizi konusunda Türkiye ile masaya oturmaya hazırız" açıklamasıyla zeytin dalı uzattı.İsrail Dışişleri Bakanlığı Siyasi Direktörü Kinhas Hariri TRT'ye yaptığı açıklamada, "sorunları bir tarafa bırakıp geleceğe bakmalıyız." şeklinde k

Önkoşulsuz masaya oturmaya hazırız

İsrail, "Mavi Marmara krizi konusunda Türkiye ile masaya oturmaya hazırız" açıklamasıyla zeytin dalı uzattı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Siyasi Direktörü Kinhas Hariri TRT'ye yaptığı açıklamada, "sorunları bir tarafa bırakıp geleceğe bakmalıyız." şeklinde konuştu.
 
Kudüs'te açıklamalar yapan Havivi, "sorunları bir tarafa bırakıp geleceğe bakmalıyız." şeklinde konuştu.
 
Havivi, ayrıca, Türkiye ile Suriye konusunda da masaya oturmak istediklerini vurguladı.
 
İLİŞKİLER GERİLMİŞTİ
 
31 Mayıs 2010 tarihinde, abluka altında olan Gazze’ye yardım amacıyla çıkan kafileye İsrail tarafından operasyon yapıldı ve 9 Türk hayatını kaybetmişti. Mavi Marmara olayının ardından Türkiye - İsrail ilişkileri gerilemeye başladı. Türkiye’nin bir kısım talepleri vardı. Başbakan Erdoğan'ın çeşitli mecralarda dile getirdiği şartlar arasında ölenlerin yakınlarına tazminat ödenmesi, özür talebi ve Filistin'e uygulan kısıtlamaların kalkması var.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem