Önce direndiler sonra ikna oldular!

Yunanistan'a gitmek için yürüyerek Edirne'ye gelen ve 6 gündür kent merkezinde bekleyişlerini sürdüren yaklaşık 300 kişilik Suriyeli sığınmacı grubu bölgeden tahliye edildi. Sığınmacıların büyük bir bölümü İstanbul'a geri gönderilirken, kentten ayrılmak i

Önce direndiler sonra ikna oldular!

Yunanistan'a gitmek için yürüyerek Edirne'ye gelen ve 6 gündür kent merkezinde bekleyişlerini sürdüren yaklaşık 300 kişilik Suriyeli sığınmacı grubu bölgeden tahliye edildi. Sığınmacıların büyük bir bölümü İstanbul'a geri gönderilirken, kentten ayrılmak istemeyenler ise Saray İçi Er Meydanı alanına nakledildi.

Avrupa hayaliyle başta İstanbul olmak üzere ülkenin çeşitli illerinden yola çıkarak Edirne'ye gelen ve kent merkezinde bulunan İlhan Koman Parkı'nda 6 gündür bekleyişlerini sürdüren yaklaşık 300 kişilik Suriyeli sığınmacı grubu bölgeden tahliye edildi. Suriyeli sığınmacıların büyük bir bölümü otobüslerle İstanbul'a geri gönderilirken, kentten ayrılmak istemeyen diğer sığınmacılar ise Saray İçi Er Meydanı'nda bulunan sığınmacı grubun yanına nakledildi.

ÖNCE DİRENDİLER, SONRA İKNA OLDULAR

Edirne kent merkezinde 6 gündür bekleyişlerini sürdüren ve aralarında çok sayıda çocuk ve bebeğinde bulunduğu yaklaşık 300 kişilik Suriyeli sığınmacı, kamp kurdukları İlhan Koman Parkı'ndan tahliye edildi. Sığınmacıların bir kısmı zaman zaman güvenlik güçlerine direnerek, bölgeden ayrılmak istemedi. Gitmemekte ısrar eden ve sinir krizi geçiren sığınmacılara 112 sağlık ekipleri müdahale etti. Polis ekiplerinin titizlikle yürüttüğü ikna çabalarının ardından parkta kamp kuran sığınmacılar önce çadırlarını ve eşyalarını topladı. Grubun büyük bir bölümü İstanbul'a geri dönmeyi kabul ederken, bir kısmı da kentten ayrılmak istemediği için Saray İçi Er Meydanı'nda bekleyişlerini sürdüren diğer Suriyeli sığınmacıların arasına katılmak için bölgeye nakledildi.

Öte yandan, tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Saray İçi Er Meydanı stadyumu ve çevresinde 6 gündür bekleyişlerini sürdüren Suriyeli sığınmacıların bir kısmı da İstanbul ve çeşitli illere dönmeye başladı. Çoğunluğunun çocuklu ve bebekli ailelerden oluşan yaklaşık 400 kişilik sığınmacı grubu minibüs ve otobüslere bindirilerek, gitmek istedikleri illere doğru yola çıktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler