Ölümün soğuk eli Yunus'u kurtardı

Adı Yunus... 13 yaşında... Her depremin bir simgesi vardır ya Yunus da Van depreminin simgesi olmaya aday.Yunus, bu 7.2 büyüklüğündeki yıkıcı depreme Van'ın Erciş ilçesinde bir internet kafede yakalandı. Kafenin bulunduğu binanın enkazında canlı olduğu an

Ölümün soğuk eli Yunus'u kurtardı

Adı Yunus... 13 yaşında... Her depremin bir simgesi vardır ya Yunus da Van depreminin simgesi olmaya aday.

Yunus, bu 7.2 büyüklüğündeki yıkıcı depreme Van'ın Erciş ilçesinde bir internet kafede yakalandı. Kafenin bulunduğu binanın enkazında canlı olduğu anlaşılınca kurtarma ekipleri hemen olay yerine gönderildi.

Yanlarında Reuters'ın deneyimli foto muhabiri Ümit Bektaş da vardı. İşte Van depremi de dünyaya Bektaş'ın çektiği bu karelerle anlatılıyor. Yunus, enkaz altında saatlerce bekledi. Kurtarma ekibi başının altına bir yastık verdi, dinlensin diye.

Tam tabiriyle "gık"ı bile çıkmadı Yunus'un. Görevliler, "Yunus'a sabırlı ol" dediler, Yunus da saatlerce sakince kurtarılmayı bekledi.

Üstelik üzerinde bir başkasının cansız bedeniyle. Yıkıntıların arasında Yunus'a kalkan olan bir beden... Minik Yunus'un kurtarıcısı... Minik çocuğun sol omzunun üzerinden uzanan bu ölümün soğuk eli oluyordu Yunus'u hayata döndüren.

Bu kişinin kimliği bilinmiyor. Sadece bir erkek olduğu biliniyor. Bir de elindeki alyanstan evli olduğu...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem