"Ölüm Cezasına Çarptırılsın"

İstanbul'da elleri ve ayakları bağlandıktan sonra boğularak öldürülen üniversite öğrencisi Fatma Nur Çelik'in babası Ali Çelik, taziye ziyaretinde bulunan yakınlarını evinin bahçesinde kurulan çadırda karşıladı.Katillere en ağır cezanın verilmesini isteye

"Ölüm Cezasına Çarptırılsın"

İstanbul'da elleri ve ayakları bağlandıktan sonra boğularak öldürülen üniversite öğrencisi Fatma Nur Çelik'in babası Ali Çelik, taziye ziyaretinde bulunan yakınlarını evinin bahçesinde kurulan çadırda karşıladı.

Katillere en ağır cezanın verilmesini isteyen baba Çelik, "Bu tarz şeyleri yapanların yanına kar kalmamalı, bunlar ölüm cezalarına çarptırılmalı" dedi.

Önceki gün Antalya'da toprağa verilen Haliç Üniversitesi Beslenme ve Diyetisyenlik Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Fatma Nur Çelik'in Babası Ali Çelik, katil zanlısının yakalanmasının acılarını biraz olsun hafiflettiğini belirtti.

Taziyeye gelen yakınlarını evinin bahçesindeki çadırda karşılayan baba Çelik, "Benim canım yandı. Canımdan bir parça gitti, başka canlar yanmasın. Bunların yanmaması için yapılabilecek şey, bu tarz şeyleri yapanların insanların yanına kar kalmamalı. Bunlar en ağır cezalara, ölüm cezalarına çarptırılmalı ki; bir daha bu tarz cinayetlerin önüne geçilebilsin.

Bugün en medeni bildiğimiz Amerika'da dahi ölüm cezaları var, ama biz Avrupa birliği uyum sürecinden dolayı bu ölüm cezalarını, idam cezalarını kaldırdık. Yapanın yanına kar kalıyor kanunlarımız sık sık değişiyor. Hafifletilmiş sebepler iyi niyet veya kanun değişikliği ile 30 yıl bile alsa, ömür boyu bile alsa erken tahliye olan birçok bildiğimiz suçlular var" dedi.

Olayın öncesinde kızının herhangi bir tehdit almadığını belirten Ali Çelik, yaşadığı olayları anlattı:

"Kızım hiçbir konuda rahatsızlık edildiğini, tehdit aldığını sanmıyorum. Zaten öyle bir tehdit olsa, şantaj olsa bir şey olsa kapıyı açmazdı. Polis teşkilatımıza çok teşekkür ediyorum. Başta cinayet masasına ve emeği geçenlere çok hızlı bir şekilde katili yakaladılar.

Ben bilgi almak için Adli Tıp'daki savcı beyle görüştüm. Sürecin 3 aydan önce tamamlanmayacağını, adli raporun çıkmayacağını söyledi. Bugün teknoloji bu kadar gelişmişken bu tarz çok önemli davalarda biliyorsunuz zaman aşımı diye bir şeyler de var. Sürecin en kısa şekilde en hızlı şekilde tamamlanabilmesi için daha hızlı yürümesi gerektiğini düşünüyorum.

Yeni teknoloji bu kadar ilerideyken çok kısa sürede bunların ortaya çıkarılabileceğini düşünüyorum"

Yorgun olduğu için ayakta durmakta güçlük çeken Ali Çelik yakınları tarafından dinlenmesi için evine alındı. Genç kızın baba evindeki taziye çadırının başsağlığına gelen misafirleri kabul edeceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem