Ölü PKKlının flaşı şok etti

DAEŞ'e karşı kayıpları artınca çareyi çocuk kaçırmakta bulan PKK'nın kirli yüzü, ölü ele geçirilen bir teröristin cebinden çıkan flash bellekteki fotoğraflarla tekrar ortaya çıktı. Yakın zamanda çekilmiş fotoğraflarda PKK kamplarındaki çocukların fazlalığ

Ölü PKKlının flaşı şok etti
DAEŞ'e karşı kayıpları artınca çareyi çocuk kaçırmakta bulan PKK'nın kirli yüzü, ölü ele geçirilen bir teröristin cebinden çıkan flash bellekteki fotoğraflarla tekrar ortaya çıktı.
 
Yakın zamanda çekilmiş fotoğraflarda PKK kamplarındaki çocukların fazlalığı dikkat çekti. Bazı çocuklara boyları kadar uzunlukta silah taşıtıldığı, kızlara da dağda yemek ve ekmek yaptırıldığı görüldü. Çoğunluğu 13-15 yaşındaki çocukların yüzlerindeki endişe ve korku ise fotoğraflara yansıdı.
 
6 ayda 4 bin çocuk!
PKK son 6 ayda özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 4 bin çocuk ve genci kaçırdı, bunların yüzde 70'ini 15 yaşından küçükler oluşturuyor. Son iki yılda ise kaçırılan çocuk sayısı 6 bin 500'ü aştı. Kaçırılan ya da kandırılan bu gençlerin yüzde 90'ı ise öğrenci.
 
'Polis olacaksın' yalanı
MİT, jandarma ve polis istihbarat raporlarına göre "Özerk Kürdistan kurulacak, siz de polis olacaksınız" diye kandırılan ya da silah zoruyla kaçırılan çocuk ve gençler, Diyarbakır, Bingöl, Hakkâri ve Şırnak kırsalı ile Irak'taki kamplarda, 3-4 aylık eğitim aldıktan sonra Suriye'deki Rojava ve Kuzey Irak'taki Şengal bölgelerinde DAEŞ'e karşı cepheye sürüldü.
 
Geri dönüş yolu yok
 
Kandırılarak dağa çıkarılan çocuklar ve gençler PKK'ya katıldıktan sonra ortamın kendilerine bahsedilmediği gibi olduğunu görüyorlar. Terör örgütüne girdikten sonra pişmanlık duysalar bile geri dönüş imkansız hale geliyor.
 
Hayatlar bitiyor
Eğitim aldıktan sonra hayatlarında ilk kez silahla tanışan çocuklar ve gençler çok küçük yaşta hayatını kaybediyor. Aileleri de çocuklar- dan bir daha haber alamıyor. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler