Öldürüyordum, para alıyordum!

Devlete teslim olduktan sonra kendisine JİTEM Elazığ Bölge Komutanlığı'nda görev verildiğini kaydeden TİKKO itirafçısı Ulaş Özel, "Operasyonlarda her öldürdüğümüz kişi başına zarflar içinde bize para ödülü verilirdi.İstanbul'da kaçırdığımız adamı Tunceli'

Öldürüyordum, para alıyordum!

Devlete teslim olduktan sonra kendisine JİTEM Elazığ Bölge Komutanlığı'nda görev verildiğini kaydeden TİKKO itirafçısı Ulaş Özel, "Operasyonlarda her öldürdüğümüz kişi başına zarflar içinde bize para ödülü verilirdi.

İstanbul'da kaçırdığımız adamı Tunceli'ye götürüp 'operasyonda yakaladık' diyorduk. Yaptığım bütün işleri devlet adına yaptım. Ben öyle biliyordum." dedi.

BUNLARIN HEPSİNİN KAYDI VAR
İddianamedeki Ergenekon bağlantılarına ilişkin ifadeleri de doğrulayan sanık Özel, "Ben cezaevinde yatıyor gözükürken, dışarıda operasyonlara katılıyordum. Bu dönemde Türkiye'nin çeşitli illerinde bulundum, telefon görüşmeleri yaptım. Bunların hepsinin kaydı vardır. Bunların dikkate alınması gerekir." diye konuştu.

TİKKO'DAN JİTEM'E GEÇTİ
Ergenekon soruşturması kapsamında Ağustos 2010'da Şile'de yapılan kazılarla ilgili olarak 1'i tutuklu 4 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ulaş Özel ile tutuksuz sanıklar Hüseyin Yanç, Okan İşgör ile Yusuf Ethem Akbulut katıldı. Eski TİKKO itirafçısı davanın tek tutuklu sanığı Ulaş Özel, duruşmada savunmasını yaptı. 1993 yılında TİKKO örgütüne katıldığını,

6 yıl bu örgütte faaliyet gösterdikten sonra örgütün Tunceli bölge sorumlusuyken, terör örgütünün insanlara bir fayda getirmediğini görerek, yanındaki iki kişi ile birlikte güvenlik güçlerine teslim olduğunu anlattı.

İSTANBUL'DA KAÇIRIP TUNCELİ'YE GÖTÜRÜYORDUK
Teslim olduktan sonra kendisine JİTEM Elazığ Bölge Komutanlığı'nda görev verildiğini kaydeden Özel, "Operasyonlarda her öldürdüğümüz kişi başına zarflar içinde bize para ödülü verilirdi.

İstanbul'da kaçırdığımız adamı Tunceli'ye götürüp 'operasyonda yakaladık' diyorduk. Yaptığım bütün işleri devlet adına yaptım. Ben öyle biliyordum. Terör örgütünden ayrılıp devlete teslim oldum. Pişman olduğumu söyledim. Ben cezaevinde yatıyor gözükürken operasyonlara katılıyordum." diye konuştu. Özel, iddianamedeki Ergenekon'la bağlantılara ilişkin ifadelerini doğruladı.

TANIDIK İSİMLER
İddianamede, Özel'in, komutanlarının referansı ile PKK itirafçısı Hüseyin Yanç'la buluştuğu belirtiliyor. Özel'in, İBDA-C itirafçısı Okan İşgör'e ait olan Göktuğ Nakliyat'ta işe başladığı ve burasının JİTEM görevlilerinin uğrak yeri olduğu kaydediliyor. Ergenekon davası tutuklu sanığı Muzaffer Tekin ve Poyrazköy cephaneliği davası emekli Binbaşı Levent Bektaş'ın da bu şirkete geldiği belirtiliyor.

Bektaş'ın Şile'de özel bir güvenlik şirketi kurup eleman yetiştirme projesinin olduğunu söyleyen Ulaş Özel, ifadesinde Veli Küçük'ün de bu işin içinde olduğunu söylemişti.

Savunmaların tamamlanmasının ardından mahkeme, tutuksuz yargılanan Okan İşgör ve Hüseyin Yanç'ı tutukladı. İddianamede sanıklar Ulaş Özel ve Hüseyin Yanç'ın 24 yıldan 74 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istenmişti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem