Öldürülen terörist sayısı 152’ye çıktı

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak Cizre'de 6, Diyarbakır Sur'da 7 olmak üzere toplam 13 teröristin öldürüldüğünü açıkladı. İki ilçede düzenlenen operasyonlarda öldürülen terörist sayısının 152'ye ulaştığı bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı, internet sitesi ü

Öldürülen terörist sayısı 152’ye çıktı

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak Cizre'de 6, Diyarbakır Sur'da 7 olmak üzere toplam 13 teröristin öldürüldüğünü açıkladı. İki ilçede düzenlenen operasyonlarda öldürülen terörist sayısının 152'ye ulaştığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı, internet sitesi üzerinden önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verdi. Buna göre, Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonda, 6 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 122'ye ulaştı. Şırnak Silopi'de devam eden operasyonda, 17 adet el yapımı patlayıcı (EYP) imha edildi, bir barikat kaldırıldı ve bir adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği, beş adet av tüfeği, 11 adet roketatar mermisi ve bir adet telsiz ele geçirildi.

Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda, 7 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. 19 Aralık'tan itibaren toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 30'a ulaştığı bildirilen operasyonda iki adet el yapımı patlayıcı ve bir barikatın imha edildiği belirtildi.

AĞRI'DA ASKERE SALDIRAN TERÖRİST İSTANBUL'DA YAKALANDI

Ağrı Doğubayazıt'ta, 29 Temmuz'da, güvenlik güçlerine silahlı saldırı yaptığı belirlenen 1 bölücü terör örgütü mensubu terörist, İstanbul'da, güvenlik güçlerince yakalandı.

Bitlis'de Sehi Ormanları bölgesinde devam eden operasyonda, bir adet büyük telsiz ve dokuz adet el bombası ele geçirildi. Bingöl Yedisu'da, yapılan arama/tarama faaliyeti esnasında, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet boş şarjörü ile muhtelif cins ve miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Tunceli Merkez, Bali Deresi bölgesinde devam eden operasyonda, bir adet el yapımı patlayıcı bulunarak yerinde imha edildi, muhtelif cins ve miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler