Öldürülen 3 PKK'lıyla ilgili şok detay!

Paris’teki suikasta ilişkin ilk otopsi sonuçları ortaya çıktı. 7.65’lik bir silahla vurulan 3 PKK’lı kadından birinin kafasından 4, diğerlerinin 3’er kurşunla öldürüldüğü anlaşıldı. New York Times, asıl hedefin Cansız olduğunu diğer iki kadının yanlış yer

Öldürülen 3 PKK'lıyla ilgili şok detay!

Paris’teki suikasta ilişkin ilk otopsi sonuçları ortaya çıktı. 7.65’lik bir silahla vurulan 3 PKK’lı kadından birinin kafasından 4, diğerlerinin 3’er kurşunla öldürüldüğü anlaşıldı. New York Times, asıl hedefin Cansız olduğunu diğer iki kadının yanlış yerde, yanlış zamanda bulunduğunu yazdı.

Paris’te önceki gün aralarında PKK kurucularından Sakine Cansız’ın da bulunduğu 3 PKK’lı kadının öldürülmesiyle ilgili soruşturma devam ediyor. Saldırının gerçekleştiği dairede 11 saat boyunca inceleme yapan polis ekipleri de binadan ayrıldı. Fransız makamları tarafından olayın soruşturmasıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
 
Ancak ilk otopsi sonuçları basına sızdı. AFP’nin polis kaynaklarına dayandırdığı
haberinde kadınlardan birinin kafasına 4 kurşun isabet ettiği diğer iki kadının kafalarından 3’er kurşunla öldürüldüğü belirtildi.
 
SUİKAST SİLAHI 7.65
 
Polis kaynaklarından olay yerine ilişkin detaylar da geldi. Kadınlardan ikisi bir sehpanın ayaklarının arasında, üçüncüsü ise bir kanepenin yanında uzanmış halde bulundu. Kullanılan silah ya da silahların ise 7.65 mm kalibrede olduğu belirtildi. Liberation Gazetesi de 7.65 mm’lik “otomatik silah” vurgusunu yaparken, gazeteye konuşan bir terörle mücadele uzmanı, “Kadınlar kapıyı, tanıdıkları ya da tanımadıkları (postacı gibi) biri geldiği için kendileri açmış olmalı” yorumunu yaptı. 
 
PARALAR YERİNDE
 
Polis, kadınların kıyafetleriyle ilgili de ilginç bilgiler verdi. Kıyafetin özel bir yerden gelmiş ya da bir yere gitmek üzere özenli olduğu kaydedildi. Odada, içindeki kıyafetler özenle katlanarak dizilmiş bir valiz olduğuna dikkat çekildi. İçlerinde para ve cep telefonları bulunan el çantalarının alınmamış olması ise hırsızlık ihtimali olmadığının kanıtı olarak değerlendirildi.
 
‘HEDEF CANSIZ’DI’ 
 
New York Times gazetesi, Paris’te hedefin Sakine Cansız olduğunu, diğer iki Kürt aktivistin ise yanlış zamanda yanlış yerde oldukları için kurban gittiklerini ileri sürdü.
 
‘İNFAZDA ÜÇ ŞÜPHELİ’
 
Guardian Gazetesi, “Paris’teki üçlü cinayet Türkiye’nin Kürtlerle barış görüşmelerine gönderilen bir sinyal miydi?” sorusunu sordu. 3 şüpheli üzerinde duran gazete, geçmişte Kürtlerin hem kendi iç hesaplaşmalarında, hem de Türkiye’deki “derin devlet” ya da orduyla bağlantılı milliyetçilerin tetiğini çektiği yargısız infaz kurşunlarıyla kayıplar verdiğini ileri sürdü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler