Öldü sanılan bebek yaşam savaşını kazandı

İddialara göre, ailesine erken doğum olacağı için bebeğin ölü doğacağını söyleyen hastane yetkilileri, kalbi atmayan bebeğe ölü olarak işlem yaptı. Fakat bir hastane personelinin oradan geçtiği sırada bebeğin kıpırdadığını fark etmesi üzerine hastane yetk

Öldü sanılan bebek yaşam savaşını kazandı

İddialara göre, ailesine erken doğum olacağı için bebeğin ölü doğacağını söyleyen hastane yetkilileri, kalbi atmayan bebeğe ölü olarak işlem yaptı. Fakat bir hastane personelinin oradan geçtiği sırada bebeğin kıpırdadığını fark etmesi üzerine hastane yetkilileri Ayrancılar Özel Medifema Hastanesi ile irtibata geçerek kısa sürede 112 aracılığıyla bebeği yeni doğum bölümüne yetiştirdi. 960 gram dünyaya gelen ve 52 gün yeni doğan yoğun bakımında kalan Furkan Taha bebek önceki gün annesine sağlıklı olarak teslim edildi.

ASTARCIOĞLU: ‘112 ARACILIĞIYLA BEBEĞİ ALDIK’

Ayrancılar Özel Medifema Hastanesi’nin Uzman Doktoru Görkem Astarcıoğlu, “Bebeğin yaşadığı anlaşılınca Torbalı Devlet Hastanesi bizimle irtibata geçti. Torbalı’da yeni doğan bölümü bir tek bizim hastanemizde olduğu için 112 aracılığı ile bebek bize gönderildi. Yapılan müdahalelerden sonra bebeğin sağlık durumunda da bir sıkıntı olmayınca 52 gün boyunca yeni doğan yoğun bakımında kalan Furkan Taha bebeği annesine teslim ettik” diye konuştu.

‘BEBEK ÖLDÜ DEDİLER ÜZERİNE HAVLU ÖRTTÜLER’

Bebeğin annesi Ceylan Kaşar’ın iddialarına göre, doğumdan sonra bebek hakkında ’ölü doğdu’ diyerek üzerine havlu örten hastane yetkilileri personelin fark etmesi üzerine tekrar müdahale yaptı. Konuyla ilgili konuşan anne Ceylan Kaşar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bize zaten 5 aylık doğacağı için ‘Yaşaması düşük bir ihtimal. Çok fazla umutlanmayın’ denildi. Doğumdan sonra bebek ölü doğdu diyerek üzerine havlu örtüldü. Allah razı olsun hastane personelinin bebeğin kıpırdadığını fark etmesi üzerine hemen müdahale ettiler ve Özel Medifema Hastanesi’ne sevk ettiler. Burada evladıma çok iyi baktılar. Ben Özel Medifema Hastanesi’nin tüm personellerinden memnunum. Allah hepsinden razı olsun. Hepsi bize güleryüz ve anlayışla davrandı. Şuan evladıma kavuştuğum için çok mutluyum. Biz onlardan razıyız Allah da onlardan razı olsun.”

‘ÜMİTLENMEYİN DEMİŞLERDİ EVLADIMIZA KAVUŞTUK’

Şehitler köyü yolunun üzerinde oturan Melih ve Ceylan Kaşar çifti, ikinci çocuğuna kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Yaklaşık 13 yıldır pastacılık yaparak geçimini sağlayan Melih Kaşar, “Biz öldü diye beklerken evladımıza kavuştuk. Tüm hastane personellerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun. Bize ümitli olmayın demişlerdi ama Allah evladımızı bize bağışladı. Çok mutluyuz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem