Olaylara bir gözaltı daha geldi!

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Artvin’in Hopa İlçesi’ndeki AK Parti mitinginden önce ve sonra çıkan olaylarla ilgili soruşturma kapsamında Borkça Halkevleri Derneği üyesi Yasin Öztürk, gözaltına alındı.Dün gözaltına alınanlardan Mete Cihan tutuklanırken,

Olaylara bir gözaltı daha geldi!

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Artvin’in Hopa İlçesi’ndeki AK Parti mitinginden önce ve sonra çıkan olaylarla ilgili soruşturma kapsamında Borkça Halkevleri Derneği üyesi Yasin Öztürk, gözaltına alındı.

Dün gözaltına alınanlardan Mete Cihan tutuklanırken, olaylarda kalp krizinden ölen emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun kuzeni Osman Lokumcu ise serbest bırakıldı.

Hopa İlçesi’nde 31 Mayıs’ta çıkan ve emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun kalp krizi geçirerek öldüğü, taş atılması sonucu 1 polis memurunun Ak Parti seçim otobüsünden düşerek ağır yaralandığı olaylarla ilgili dün gözaltına alınan Metin Lokumcu’nun kuzeni ve Hopa Eğitim- Sen Şube Başkanı Osman Lokumcu ile Mete Cihan gece adliyeye sevk edildi. Osman Lokumcu serbest bırakılırken, Mete Cihan tutuklandı. Hopa Halkevleri üyesi Yasin Öztürk de gece gözaltına alındı. Öztürk’ün sorgusu devam ediyor.

Osman Lokumcu’ya savcılıkta, olaylara karışıp karışmadığı, taş atıp atmadığı soruldu. Lokumcu’nun da, olaylara karışmadığını, insanları yatıştırmaya çalıştığını anlattığı ve olaylarla ilgili basın açıklamasında hazır bulunduğunu söylediği belirtildi. Osman Lokumcu, 44 yaşında zihinsel engelli kız kardeşi ve 86 yaşında annesine bakmakla yükümlü olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler