Olaylar çıktı, 60 kişi gözaltında

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyuna Hopa'da yapılan saldırı sonrası yaşanan olayları Ankara'da protesto eden grup ile polis arasındaki arbede, Kızılay Meydanı'na taşındı.Hopa'da başbakanın konvoyuna yapılan saldırının ardından çıkan olaylarda bir k

Olaylar çıktı, 60 kişi gözaltında

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyuna Hopa'da yapılan saldırı sonrası yaşanan olayları Ankara'da protesto eden grup ile polis arasındaki arbede, Kızılay Meydanı'na taşındı.

Hopa'da başbakanın konvoyuna yapılan saldırının ardından çıkan olaylarda bir kişinin ölmesi üzerine başkentte de sol gruplar AK Parti İl Binası'na yürümek istedi. Polisin engellediği gruplar polise taşla saldırdı.

Sakarya Caddesi'nde toplanan yaklaşık TKP, KESK gibi sol gruplardan oluşan 500 kişilik grup Hopa'da yaşanan olayları protesto etmek amacıyla AK Parti Ankara İl Başkanlığı'na yürümek istedi. Hopa'da çıkan olaylarda bir kişinin ölmesini protesto eden sol gruplar il binasının önüne gelince polis engeliyle karşılaştı. Polis engeline taşla saldıran gruplara polis ise biber gazıyla müdahale etti. Bazı polisler ise grupların arasında kalarak grup üyelerinin saldırısına uğradı. Daha sonra çevik kuvvetin devreye

girmesiyle ara sokaklara kaçan eylemci grup buralarda zaman zaman polisle çatışıyor.

İlk olarak AK Parti'nin Ankara İl Başkanlığı'na yürüyen eylemciler, burada barikat kuran çevik kuvvet ekiplerine taş ve sopalarla saldırdı. Polisin grubu püskürtmesi üzerine Kızılay'a doğru kaçan eylemciler, burada da polisle çatıştı. Kızılay Meydanı'nda eylemciler polis araçlarını taşlarken, yaklaşık 60 kişi gözaltına alındı. Bu arada, 15 polis çeşitli yerlerinden yaralandı. Daha sonra Kızılay Meydanı'nda devam eden olaylarda ise 5 polis aracı tahrip edildi. Polisin müdahalesi ile olaylar sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler