Okullarda bomba paniği!

Yüksekova'da teröristler, 2 okula 4 el bombası, 1 okula da molotofkokteyli attı.Yüksekova ilçesinde gece saatlerinde terör örgütü PKK mensuplarınca 2 okula 4 el bombası ile 1 okula 7 molotofkokteyli atıldı. Bu arada da Hakkari'de bir yandan bayram kutlanı

Okullarda bomba paniği!

Yüksekova'da teröristler, 2 okula 4 el bombası, 1 okula da molotofkokteyli attı.

Yüksekova ilçesinde gece saatlerinde terör örgütü PKK mensuplarınca 2 okula 4 el bombası ile 1 okula 7 molotofkokteyli atıldı. Bu arada da Hakkari'de bir yandan bayram kutlanırken, diğer yandan Hakkari esnafı 23 Nisan kutlamalarını protesto etmek amacıyla kepenk kapattı.

Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Yüksekova Gazi ve Hamit Kesici ilköğretim okullarına ikişer el bombası ile Atatürk Lisesi'ne 7 molotofkokteyli atıldı.

Saldırılarda okullarda maddi hasarın meydana geliği kaydedildi.

HAKKARİ’DE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Kepenklerin kapalı olduğu ve BDP’li Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu’nun katılmadığı 23 Nisan kutlamaları Valilik önündeki Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı. Alanda polis ve asker geniş güvenlik önlemi aldı. Bu arada tören alanına gelen Askeri bando takımının ’Her şey vatan için’, ’Vatan sana canım feda’ sloganlarıyla yürümesi dikkat çekti.

BELEDİYENİN ÇELENGİ GERİ GÖTÜRÜLDÜ

Valilik önündeki çelenk sunma töreninde Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu’nun  katılmaması nedeniyle belediyenin ismi de anons edilmedi. Zabıta ekiplerinin elinde kalan çelenk, tekrar belediyeye geri götürüldü. Hakkari Valisi Muammer Türker, Hakkari Garnizon Komutan vekili Kıdemli Albay Kenan Baydar, kurum amirleri ve öğrencilerin katıldığı valilik önündeki çelenk sunma töreninin ardından Hakkari’deki 23 Nisan kutlamaları şehir stadında devam etti.

Hakkari Valisi Muammer Türker’in öğrencilerin ve vatandaşın bayramını kutlamasının ardından öğrencilerin şiir okunması, çeşitli yörelere ait folklor gösterisi ve palyaço gösterisi yapıldı. Tören geçidi ile devam eden kutmalar 92 kişilik karma folklor gösterisi ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler