Okullar tatil edildi mi? - Valilikten beklenen açıklama...

Meteorolojinin günlerdir yaptığı uyarılar sonucunda başlayan kar yağışı ile binlerce öğrencinin merakla beklediği okulların tatil olup olmayacağı sorusu cevabını buldu. Okullar tatil edildi mi? İşte Ayrıntılar... İstanbul Valiliği kar yağışı sonrasında al

Okullar tatil edildi mi? - Valilikten beklenen açıklama...

Meteorolojinin günlerdir yaptığı uyarılar sonucunda başlayan kar yağışı ile binlerce öğrencinin merakla beklediği okulların tatil olup olmayacağı sorusu cevabını buldu. Okullar tatil edildi mi? İşte Ayrıntılar...

İstanbul Valiliği kar yağışı sonrasında alarma geçti ve gerekli önlemlerin alınması için çalışma başlattı. Yapılan toplantı sonucunda beklenen açıklama twitter üzerinden geldi. İstanbul Valisi Vasip Şahin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, yarın İstanbul’da okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini duyurdu.

Vali Şahin, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Meteorolojik verilere göre ilimizde başlayan kar yağışının yarın da öğleden sonra etkisini arttırarak sürmesi beklendiğinden herhangi bir sıkıntıya veya mağduriyete yol açmaması için eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir.”

kar-yagisi-okullar-tatil-mi.jpg

GECE SAATLERİNE DİKKAT!

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada pazar günü başlayan yağışların gece saatlerinden itibaren havaların soğuması ile karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiği bildirildi.
 
"Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan değerlendirmeye göre; İstanbul'da 17 Ocak Pazar günü kuvvetli sağanak yağmur şeklinde görülecek olan yağışın, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşmesi, aralıklarla Salı akşamına kadar yerel olarak etkili olacağı tahmin edilmektedir.
 
Rüzgârın güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/saat) şeklinde esmesi ve sıcaklığın Pazartesi günü hissedilir derecede azalarak 0 dereceye kadar düşmesi beklenmektedir. 
Bu nedenle vatandaşlarımızın;
 
Zorunlu olmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkmamaları, araçları ile yola çıkan vatandaşlarımızın mutlaka kar lastiği, zincir, takoz ve çekme halatı kullanmaları/ bulundurmaları, araçların teknik yönden gerekli kontrollerini yaptırmaları, trafik kuralları, işaret ve işaretçilerine uymaları, resmi makamlara ait duyuruları takip etmeleri seyahat, can ve mal güvenliği açısından önem arz etmektedir."
 
 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem