Okul yakanlara 17 buçuk yıla kadar hapis

Van'da, üç yıl önce bir okula molotof kokteyli atarak yaktıkları gerekçesiyle yargılanan 8 sanığa, 10 yıl, 6 ay 20 gün ile 17,5 yıl arasında değişen hapis cezası verildi. İpekyolu ilçesinin Hacıbekir mahallesindeki Van Gölü İlköğretim Okulu, 15 Mart 2013'

Okul yakanlara 17 buçuk yıla kadar hapis

Van'da, üç yıl önce bir okula molotof kokteyli atarak yaktıkları gerekçesiyle yargılanan 8 sanığa, 10 yıl, 6 ay 20 gün ile 17,5 yıl arasında değişen hapis cezası verildi.

İpekyolu ilçesinin Hacıbekir mahallesindeki Van Gölü İlköğretim Okulu, 15 Mart 2013'te gece saatlerinde ateşe verilirken, okulun öğretmenler odası büyük zarar görmüştü. Mahalle sakinleri tarafından fark edilen yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınarak "Suça sürüklenen çocuk" sıfatıyla haklarında dava açılan 18 yaşından küçük 8 sanığın yargılandığı davada karar çıktı.

10 YIL 6 AY İLA 17 YIL 6 AY ARASINDA CEZA

Van 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada mahkeme heyeti 8 sanığı, yaşlarından dolayı kanunda belirtilen indirim maddelerini de uygulayarak, "Terör örgütü üyesi olma', "Kamu malına zarar verme', "Tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma', "Nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal', "Bina içinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık ve suçlarından" 10 yıl 6 ay 20 gün ile 17 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırdı.

GEREKÇELİ KARAR

Mahkemenin gerekçeli kararında şöyle denildi:

"Terör örgütü kurulduğu günden bu yana ülkemiz genelinde birçok silahlı ve bombalı eylem gerçekleştirerek birçok kamu görevlisi ve sivil vatandaşın ölümüne neden olmuştur. Silahlı mücadeleyi başlatan örgüt bir taraftan halka yönelik propaganda yaparak eleman kazandırmaya çalışırken, diğer taraftan "zorunlu askerlik" adı altında bölge halkı gençlerinden savaşçı temin etmiştir. Terör örgütü PKK kuruluşundan itibaren gençlik yapılanmasına gidip, zaman zaman isim değişikliği yapmıştır. En son ismini YDG-H olarak belirleyen gençlik yapılanmasının, ilimizde gerçekleştirdiği lastik yakma, yollara barikat kurma, güvenlik güçlerine, kamu binalarına ve okullara molotof kokteyli kullanarak saldırma gibi eylemlerde de bu ismi kullanmıştır. Örgüt adına illegal eylemlere aktif katılım sağlayan, terör örgütünün dönemsel strateji ve hedefleri doğrultusunda önemli rollerin verildiği yapılanmanın, şu an PKK-KCK terör örgütünün gençlik yapılanması olan YDG-H adı altında faaliyet yürüttüğü anlaşılmaktadır."

Okul yakanlara 17 buçuk yıla kadar hapis

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem