Okul müdürü "dayaklıksın" deyince...

İddiaya göre, dikkat dağınıklığı ve unutkanlık rahatsızlığı olan 16 yaşındaki D.B, 1 yıl ara ile ikinci kez kayboldu. Geçen yıl 7 Kasım 2012 günü "Okula gidiyorum" diye evden çıktıktan sonra 3 gün kendisinden haber alınamayan D.B, babasının polise olayı a

Okul müdürü "dayaklıksın" deyince...

İddiaya göre, dikkat dağınıklığı ve unutkanlık rahatsızlığı olan 16 yaşındaki D.B, 1 yıl ara ile ikinci kez kayboldu. Geçen yıl 7 Kasım 2012 günü "Okula gidiyorum" diye evden çıktıktan sonra 3 gün kendisinden haber alınamayan D.B, babasının polise olayı anlatmasının ardından Yüreğir ilçesi Yeşilbağlar Mahallesi’nde parkta tanıştığı bir kişinin evinde bulundu. D.B, polis tarafından alınarak 10 Kasım 2013 günü ailesine teslim edildi. O günden sonra D.B okuluna gitmeye devam etti. Ancak aradan 1 gün geçtikten sonra 12 Kasım 2013 günü D.B okulda son derse girmek istemedi. Bunun üzerine öğretmen, D.B’ye bahçede beklemesini söyledi. Bu sırada D.B, okul müdürüyle de tartıştı. İddiaya göre, müdürün, "Senin gibi kız dayaklık" demesi üzerine D.B, bahçede beklemek yerine okulun duvarından atlayarak kaçtı. Okuldan kaçan D.B. eve de uğramadı. D.B, eve gitmeyince baba Tuncay Bavbek (46) Adana Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü’ne başvurdu. Anne Mutlu ve baba Tuncay Bavbek, kızlarını bulabilmek için Adana’da bütün sokak ve caddelere, toplu taşıma duraklarına, dolmuşlara D.B’nin "Kayıp aranıyor, görenlerin ve bulanların insaniyet namına aramaları rica olunur" yazılı kızlarının fotoğraflarını yapıştırdı. Bu sırada D.B, gündüz gezdikten sonra gece Atatürk Parkı’nda yattı. Parası olmadığı için aç susuz kalan D.B 4 gün boyunca hiçbir şey yemedi. Bu nedenle 4. gün daha önce gittiği özel rehabilitasyon merkezine gitti. Buradaki öğretmenler D.B’yi görünce hemen ailesine haber verdi. Baba D.B hemen polisi arayarak kızının yerini söyledi. Bunun üzerine polis giderek D.B’yi aldı. Baba da çocuk şube müdürlüğüne gelerek kızını polisten teslim aldı. Baba Bavbek kızını evine getirdi. Anne Mutlu Bavbek kızını kapıda karşılayarak onu defalarca öptü. Anne ve kız gözyaşlarına boğuldu.

"ÇOK KORKTUM, DONDUM AÇ KALDIM BİR DAHA KAÇMAYACAĞIM"

D.B, okulda tartıştığı için ailesinin kendisini yurda vermekten korkup eve gelmediğini belirterek, "Okulda arkadaşlarımla gezmeme için vermedikleri için öğretmenlerle ile tartıştım. Babam onlara erkeklerle gezmesin demiş o yüzden izin vermiyorlar. Öğretmen bir daha sınıfıma gelme dedi. Müdür de ‘senin gibi kız dayaklık’ dedi. Bende okuldan kaçtım eve gitmedim. Atatürk Parkı’nda Merkez Park’ta gezdim, Atatürk Parkı’nda yattım. Ama çok korktum çok kötü dondum. Yemek yemedim. Ama çok pişmanım bir daha evden kaçmayacağım" dedi.

D.B, evden kaçan birisi olarak, "Sakın kimse benim gibi salaklık yapmasın evden kaçmasın" diye konuştu.

D.B okumak istediğini ancak o okula gitmek istemediğini belirterek, "Hep engelliler var o okulda o yüzden zoruma gidiyor" dedi.

Anne Mutlu Bavbek ise kızına ikinci kez kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi.
Baba Bavbek ise Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve Adana Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet’in kızı için çok uğraştığını onları kendisinin artık bir mülki amir değil de ağabey gibi gördüğünü ifade ederek, "Onların sayesinde kızım bulundu. Benim tek isteğim şimdi kızımın okulunun değişmesi. Benim maddi gücüm olsa onu özel okula gönderirim ama olmadığı için kızımın dengi başka bir devlet okuluna gönderilmesini istiyorum" diye konuştu.

Baba Bavbek, kızının sürekli evden kaçtığını bu nedenle bu acıyı çok iyi bildiğini, gençlerin evden kaçmamasını kaçanlarında evine dönmesini isteyerek, "Ortam çok bozuk lütfen evinize dönün" dedi.

Bu arada, Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okul yönetimi hakkında inceleme başlattığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler