Oktay Saral'dan Yılmaz Özdil'e tepki

İstanbul Milletvekili Oktay Saral Soma’da yaşanan milli faciayı gayri milli bir dil ile istismar etmek isteyen başta Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil olmak üzere herkese ve her kesime set tepki gösterdi.İHANETİN ÖZ DİLİSoma’daki maden faciasında yaşanan ölüml

Oktay Saral'dan Yılmaz Özdil'e tepki

İstanbul Milletvekili Oktay Saral Soma’da yaşanan milli faciayı gayri milli bir dil ile istismar etmek isteyen başta Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil olmak üzere herkese ve her kesime set tepki gösterdi.

İHANETİN ÖZ DİLİ

Soma’daki maden faciasında yaşanan ölümleri insanların siyasi tercihleri ile izah etmeye çalışanların olduğunu belirten Saral, Engizisyon papazlarına taş çıkartan bir üslupla kendinden olmayana ölümü müstehak görecek kadar milletten olmayan, millete olan düşmanlığını çatal dilinden akıttığı zehirle ortaya koyan ve kendini orta çağ kilisesinin Türkiye temsilcisi zanneden kardinal eşeklerinin kıdemli seyisleri artık hadlerini aşmış, şirazesini kaybetmiştir.

Pavlov’un milli vicdanı karalama kastı ile eğitip, Türk Basınına hediye ettiği köşe yazarının, akıl almaz bir kudurganlıkla değerlerimize kasteden arsızlığını;  zeybek asaleti ile tanımlama gayreti,  dil ve irfan namına en az Soma’da yaşananlar kadar büyük bir faciadır. Her seferinde efendilerinin ayaklarını öpmek için diz kıran ve bunun adına da zeybek oyunu diyen bu yazar bozuntusu,  Milletin harem-i ismetine pislemişliğini de fikir addederek, müzahrefatın “öz dilini” özgürlük gerekçesi ile topluma dayatma davasındadır. Lağım kanallarında kudurmak üzereyken gazete köşesine konulan bu ve bunun gibi varlıkların, Türk Milletinin vicdanına daha fazla zarar vermeden ilgili belediyeler harekete geçmelidir.

Gök gürleyince yere kapanan vahşiler gibi efendilerinin önünde diz çökerek vasıf kazanan yağdanlığın öz dili, zeybek polemiği üzerinden köle ruhunu gizleyip efendi pozuna yatsa da dili ve aksanı kendini ele vermektedir. Hayatı boyunca dizlerinin üzerinden kalkamamış bu rezilin, aksanında hangi asalet cümlesi durur?! Ruhunu ve vicdanını ihanet lobilerinin müzayede salonunda açık alçaltma ile satan dizi yamalıklı bu yaratık, cami duvarına pislemeyi adet haline getirmiştir.

Öz dilini fütursuzca dışarıya çıkarıp ağzındaki salyalarla“Biz sadece zeybek oynarken diz çökeriz, vız gelir tırıs gidersiniz”demiş bu aciz insan. Bende derim ki; Bu millet gelirse ne az, ne de vız gelir. Malazgirt olur .. Kosova olur, Mohaç olur gelir… Acıda da, sevinçte de, kederde de bir olur birlik oluruz. Soma’da yanarız,  biz Soma için ağlarız, yaralarımızı birlikte sararız. Giderken de tırıs gitmeyiz; öz dili ihanet olanları sever gideriz…

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem