Ok meydanı'nda operasyon

Atamaların 26 bin 845'i ilk atama, 2 bin 100'ü açıktan ve kurumlar arası yeniden atama, 900'ü açıktan ilk atama, kurum içi ve kurumlar arası ilk atama şeklinde gerçekleşecek. 155 milli sporcu da beden eğitimi öğretmeni olarak sınavsız atanacak. İlk atamay

Ok meydanı'nda operasyon

Atamaların 26 bin 845'i ilk atama, 2 bin 100'ü açıktan ve kurumlar arası yeniden atama, 900'ü açıktan ilk atama, kurum içi ve kurumlar arası ilk atama şeklinde gerçekleşecek.

155 milli sporcu da beden eğitimi öğretmeni olarak sınavsız atanacak.

İlk atamaya başvuracakların 2009 veya 2010 KPSS sınavlarından herhangi birinden belirlenen puanı almış olmaları gerekiyor.

Başvurular 12-26 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, çevik kuvvet polisinin de desteğiyle Okmeydanı'nda bulunan 3 ayrı adrese operasyon düzenledi. 36 kişi gözaltına alındı. "Grup Yorum" isimli müzik grubunun 3 üyesinin de gözaltına alındığı iddia edildi. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele şubesi ekipleri, çevik kuvvet polisinin de desteğiyle Okmeydanı'nda bulunan 3 ayrı adrese operasyon düzenledi. 36 kişi gözaltına alındı. "Grup Yorum" isimli müzik grubunun 3 üyesinin de gözaltına alındığı iddia edildi. operasyon emri İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi hâkimi tarafından verildi. Hazırlıklar tamamlandıktan sonra Terörle Mücadele şubesi ekipleri saat 04. 00 sıralarında Okmeydanı'na geldi. Çevik kuvvet polisi mahallenin girişinde güvenlik önlemi aldı. Polis, İdil Kültür Merkezi, Haklar ve Özgürlükler Derneği ile gençlik Dernekleri Federasyonu'na girdi. İdil Kültür Merkezi'nden 9, gençlik Dernekleri Federasyonu'ndan 22, Haklar ve Özgürlükler Derneği'nden 3 kişi gözaltına alındı. Ayrıca önceden belirlenen 2 evden de 2 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında müzik grubu "Grup Yorum"un da 3 üyesinin bulunduğu öne sürüldü. Bunların Ali Kırıcı, Caner Bozkurt ve Ali Papur olduğu belirtidi. Gözaltına alınanların yasadışı DHKP-C örgütü ile bağlantısı olduğu ileri sürüldü. operasyonun da DHKP-C'ye yönelik olduğu söylendi. Polis, söz konusu adreslerde saatlerce arama yaptı. Elde edilen belge ve bulgular poşetlere konarak çıkarıldı. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları sürüyor. Okmeydanı'na gelen avukat Taylan Tanay, operasyonun gece başlatılmasını eleştirerek, "Bu operasyon hukuksuz bir operasyondur. Grup Yorum'un 3 üyesinin gözaltına alınması bunu gösteriyor. Bu kişilerin DHKP-C ile ne ilgisi olabilir" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem