OHAL uzatıldı

​OHAL 3 ay daha uzatıldı.

OHAL uzatıldı
Ülke genelinde devam eden olağanüstü halin, 19 Ekim 2016 Çarşamba günü saat 01.00’den geçerli olmak üzere 3 ay süreyle uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Tezkere, AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi. CHP ve HDP milletvekilleri OHAL tezkeresine hayır oyu kullandı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, 3 Ekim'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu'nun ardından yaptığı basın açıklamasında MGK'nın tavsiye kararı üzerinde OHAL'in 90 gün daha uzatıldığını duyurmuştu.

BAKAN BOZDAĞ: TÜRKİYE'NİN YARARINADIR

TBMM Genel Kurulu’nda Olağanüstü Hal’in 3 ay süreyle uzatılması hakkında Başbakanlık Tezkeresi görüşüldü. Hükümet adına konuşan Bozdağ, darbe teşebbüsünün unutturulmaması gerektiğini kaydederek şöyle konuştu: "Olağanüstü Hal'in karşı karşıya olduğumuz güvenlik tehdidi ve sorunun yapısı, büyüklüğü, çetrefilliği, sağlıklı ve doğru kararların alınabilmesi, alınan kararların hızlı, kararlı ve etkin uygulanabilmesi, demokrasimizin, hukuk devleti ilkesinin, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunmasına yönelik karar ve tedbirlerin etkin şekilde uygulanmasının devamlılığının sağlanabilmesi, Türkiye’de bir daha darbe teşebbüsünde bulunulamaması, ülke genelinde sağlanan huzur ve güven ortamının devamı, başlatılan çalışmaların tamamlanabilmesi amacıyla üç ay daha uzatılması zarureti ortaya çıkmıştır. Milli Güvenlik Kurulu’nun 28 Eylül 2016 tarihinde yapılan toplantısında alınan tavsiye kararına istinaden Bakanlar Kurulumuz, 3 Ekim 2016 Ekim tarihli prensip kararı ile Olağanüstü Hal'in üç ay daha uzatılmasını kararlaştırmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nun onaylaması halinde Olağanüstü Hal, üç ay daha uygulanacaktır. Kanun tasarı ve tekliflerinin yasalaşma sürecinin ne kadar yavaş işlediği aşikardır. Terörle mücadelede başarılı olmak için hızlı karar alma ve bu kararı etkin uygulama zorunluluğunun önemi tartışmasızdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü'nün yasalaşma usulü ve Genel Kurul’un çalışma geleneği, bunun için hızlı karar alma ve uygulamayı sağlayamayacağı ve terörle etkin mücadeleyi zaafa uğratacağı da tartışmadan varestedir. Pek çok terör örgütü üyesi, sistemin yavaş işlemesi nedeniyle yurt dışına kaçmış durumda. Olağanüstü Halin üç ay daha uzatılması, Türkiye’nin hem ihtiyacıdır hem de Türkiye’nin yararınadır.” 


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem