Ogün Samast kendini tanıyamadı!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i öldürülmesine ilişkin davanın sanığı Ogün Samast'ın yargılanmasına devam edildi. Önceki duruşmada savcı mütaalasını vermiş, Samast ve avukatına esas hakkındaki savunmaları için süre verilmişti.SUÇA SÜRÜKLEN

Ogün Samast kendini tanıyamadı!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i öldürülmesine ilişkin davanın sanığı Ogün Samast'ın yargılanmasına devam edildi. Önceki duruşmada savcı mütaalasını vermiş, Samast ve avukatına esas hakkındaki savunmaları için süre verilmişti.

SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK

Gülhane'de bulunan İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 6. duruşmada Samast'ın avukatı Levent Yıldırım verilen sürenin yeterli olmadığını belirterek tekrar süre istedi. Mahkeme heyeti, "Suça Sürüklenen Çocuk" olarak nitelendirilen sanık Ogün Samast ve avukatı Levent Yıldırım'a savunma hakkının kısıtlanmaması için gelecek duruşmaya kadar esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için son kez süre vererek duruşmayı erteledi.

OGÜN SAMAST KONUŞTU

Duruşmada söz alan ve Ogün Samast savunmasının 8 sayfalık bölümünü ise yazılı olarak mahkemeye sundu ve duruşmada okudu. Samast, "Bugüne kadar herkes konuştu, yazdı, çizdi, suçladı, olmayanları sordu, olanları ise dinlemedi. Beni uçurumun kenarından aşağı itmeye çalışanlara karşı sustum. Bugün insanlık hakkım olan savunma hakkımı kullanmak ve gerçeklerden oluşan son savunma tezimi siz yüce heyetinize sunmak için izin istiyorum" dedi. Dosyada tanık ifadeleri başta olmak üzere birçok çelişki ve aleyhine yönelik ihmal olduğunu öne süren Samast, bu ihlalleri Anayasa, Yargıtay ve AİHM kararları ve belgeleri çerçevesinde anlatarak, "Bu ihmallerin giderilmesine ve lehime olmasını talep ediyorum" dedi.

SAMAST'IN YÜZDEYLE "CİNAYET SORUMLUSU" HESABI

Samast bu olaydaki hata ve kusurunun yüzde 21 olduğunu yüzde 79 hata ve kusrun ise diğer etkenlere ait olduğunu iddia etti. Samast'ın tutukluluk halinin devamına karar veren heyet, Samast'ın cezaevinden getirilip götürülürken ve adliye içi ve dışında yeterli güvenlik önlemi alınması konusunda gerekli yerlere müzekkere yazılmasına kararlaştırdı.

ÖRGÜT ÜYESİ OLMAK'TAN DA HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Öte yandan Ogün Samast'ın "terör örgütü üyesi olmak" suçundan yine aynı mahkemede hakim karşısına çıktı. Dink ailesi avukatı Fethiye Çetin, olay yeri kameralara görüntülerini içeren bir sunum yapmak istediklerini ifade ederek mahkemeden izin istedi. Mahkeme talebi yerinde bularak Çetin'e izin verdi. Duruşma salonu içerisine seyyar sinevizyon perdesi getirilerek projeksiyon cihazı ile kamera görüntüleri mahkeme heyetine izlettirildi.

"GÖRÜNTÜLERDEKİ 3. KİŞİ KİM?"

Görüntülerin izlenmesinden sonra söz alan Fethiye Çetin, "Bizce Samast'ın yanında 3 kişi daha vardı. Cinayet profesyonelce işlendi. Siyah montlu adam da Osman Hayal'dir. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne de bunun araştırılması için talep te bulunduk. Mahkeme görüntüleri bilirkişiye gönderdi. Ayrıca siyah gözlüklü yaşlı adamın kim olduğu belirlenemedi" diye konuştu.

GÖRÜNTÜLER ÇOK BOZUK

Ogün Samast'ın avukatı Levent Yıldırım'dan görüntüler ile ilgili diyeceği olup olmadığı soruldu. Yıldırım, "Görüntüler yeni değil. Daha önce 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde de izlendi. Ayrıca görüntüler çok fulü görülüyor. Kimin kim olduğu net değil" diye konuştu. Ogün Samast da "Görüntüler çok bozuk. Ben kendimi bile çıkartamadım" dedi. Duruşma ertelendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem