Öğretmenliğe atanamadı, kurbanlık satıyor

Öğretmenlik için dört yıldır atama bekleyen Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu Ergül Vançin, atanamayınca babasıyla birlikte geldiği kurban pazarında hayvanlara çobanlık yapıp kurban satmaya başladı.Kurban Bayramı nedeniyle Amasya

Öğretmenliğe atanamadı, kurbanlık satıyor

Öğretmenlik için dört yıldır atama bekleyen Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu Ergül Vançin, atanamayınca babasıyla birlikte geldiği kurban pazarında hayvanlara çobanlık yapıp kurban satmaya başladı.

Kurban Bayramı nedeniyle Amasya'dan İstanbul'a kurbanlıkları satmaya gelen edebiyat öğretmeni Ergül Vançin (26), öğretmen olarak atanamadığı için gelirini baba mesleği besicilik ile kazanıyor. 2012 yılında 19 Mayıs Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu olan Ergül Vançin, Formasyon aldıktan sonra öğretmenlik yapmaya hak kazandı. Vançin aldığı formasyondan sonra askerliğini ise İstanbul'da 1 yıl öğretmen olarak yaptı. Askerlikten sonra herhangi bir okula atanamadığı için, çocukluğunda yaptığı gibi babasına yardım ederek , çobanlık yapmaya başladı. Amasya'dan saatlerce süren yolculuğun ardından İstanbul'a kurbanlıklarını getiren edebiyat öğretmeni, hayvanlarının yanından bir an olsun ayrılmayıp gece gündüz çadırın başında nöbet tutuyor.

Hayvanlarına tek tek isim de veren Edebiyat öğretmeni Ergül Vançin, zamanının büyük kısmını hayvanlarına tımar yaparak geçiriyor.

"DİPLOMALI İŞÇİ VARSA, DİPLOMALI ÇOBAN DA VAR"

Besiciliği kimi zaman öğretmenlikten zevkli olabileceğini belirten Ergül Vançin, "19 Mayıs Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum, maalesef atanamadık. Askerliğimi 1 yıl İstanbul'da öğretmen olarak yaptım. Askerliğimi bitirdikten sonra yine besiciliğe devam ediyorum. Zorluğu gördüğünüz gibi çadırın içinde yatmak zor, bizde dışarıda kalıyoruz. Diplomalı çoban olduğumu öğrenince şaşırıyorlar. Diplomalı inşaat işçisi varsa, diplomalı çoban da oluyor. Çok da kötü bir durum değil aslında yeri geliyor çobanlık, öğretmenlikten zevkli olabiliyor. Herkes öğretmen olacak diye bir şart yok bu ülkede ama herkes sevdiği bir işi yapabilsin. Öğretmenliği sevdiği halde öğretmenliği yapamayan insanlar var onlar için gerçekten kötü bir durum" şeklinde konuştu.

Öğretmenliğe atanamadı, kurbanlık satıyor

Öğretmenliğe atanamadı, kurbanlık satıyor

Öğretmenliğe atanamadı, kurbanlık satıyor

Öğretmenliğe atanamadı, kurbanlık satıyor

Öğretmenliğe atanamadı, kurbanlık satıyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem