Öğretmenlere yeni müjde!

Doğum izninin 4 aydan 6 aya çıkarılma çalışmasında sona gelinirken, okullarda yeni doğum yapan öğretmen ve memurların süt izniyle ilgili okul yönetimi ile çalışan anneler arasında sorun yaşandığı ortaya çıktı. Analık izni süresi bitiminde bazı yöneticiler

Öğretmenlere yeni müjde!

Doğum izninin 4 aydan 6 aya çıkarılma çalışmasında sona gelinirken, okullarda yeni doğum yapan öğretmen ve memurların süt izniyle ilgili okul yönetimi ile çalışan anneler arasında sorun yaşandığı ortaya çıktı. Analık izni süresi bitiminde bazı yöneticilerin kadın öğretmen ve memurlara, süt izinlerini kullanmalarında zorluk çıkardığı veya engellediği yönünde şikâyetleri değerlendiren Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, okul yöneticilerine yazı gönderdi. İnsan Kaynakları Grup Başkan Vekili Hamza Aydoğdu imzasıyla 4 gün önce ilk, orta ve liselere gönderilen resmi yazıda, emzireceği saati annenin belirleyeceği vurgulandı.

İLK 6 AY GÜNDE 3 SAAT İZİN

Yazıda, “Doğum yapanların yasal izinleri bittikten sonra ilk 6 ayda günde 3 saat, ikinci 6 ayda da günde 1.5 saat süt izni verilecek. Süt iznini hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanacağına kadın memur-öğretmen kendisi karar verecek” denildi. Yazıda, öğretmenlerin kendilerinin belirledikleri saatler içerisinde bebeklerini emzirmelerine izin vermeyen idarecileri hakkında işlem yapılabilmesi için somut bilgilerle kendilerine iletilmesi de istendi. Bakanlığın uyarısını dikkate almayarak bebek sahibi öğretmen ve memurlara emzirme izni vermeyen idareciler hakkında soruşturma açılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler