Öğretmenlere maaş dopingi!

Hükümet, öğretmen sıkıntısı için radikal tedbirler alacak. Doğu'ya gidene fazla maaş, kira parası veya lojman verilecek. Son dönemde 7 bin öğretmen tayin isteğinde bulununca Doğu'da öğretmen açığı oluşmasından dolayı hükümet, Doğu ve Güneydoğu'daki öğretm

Öğretmenlere maaş dopingi!
Hükümet, öğretmen sıkıntısı için radikal tedbirler alacak. Doğu'ya gidene fazla maaş, kira parası veya lojman verilecek.
 
Son dönemde 7 bin öğretmen tayin isteğinde bulununca Doğu'da öğretmen açığı oluşmasından dolayı hükümet, Doğu ve Güneydoğu'daki öğretmen açığını kapatmak için formül arayışına girdi.
 
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve bölge milletvekilleri bir toplantı yaparak öğretmen problemini masaya yatırdı.
 
Toplantı ile bilgi veren AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, "7 bin öğretmen bir anda tayinini isteyince sıkıntı çıktı. Yerlerine gelenlerin sayısı da çok az. Eş durumundan tayinlerde bile öğretmenler eşleri ile Doğu'ya gitmiyor. Öğretmenin gittiği yeri cazip hale getirmemiz lazım. Yoksa gelen gidiyor" dedi.
 
İlk etapta öğretmenlerin maddi imkanlarının artırılmasına yönelik çalışma yapılacağının altını çizen Yavilioğlu, "Doğu'ya giden öğretmenlere daha fazla maaş ve çeşitli yan ödenekler gibi imkanlar sağlanacak. Bedava lojman tahsisinden kiralık evde oturmak isteyenlere de kirasının tamamının verilmesi gibi imkanlar getirilecek." dedi.
 
İlgili bakanlıkların bu konuda mutabık kaldıkları öğrenilirken, getirilecek başka imkanlar ise paket netleştiğinde ortaya çıkacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler