Öğretmenlere 2 müjde birden

 Bakan Avcı, Başkent Öğretmenevi'nde medya temsilcileri ve muhabirlerle bir araya geldiği basın toplantısında, 2012-2013 eğitim öğretim yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Geçen eğitim yılının, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran 4+4+4 düzenlemesinden d

Öğretmenlere 2 müjde birden

 Bakan Avcı, Başkent Öğretmenevi'nde medya temsilcileri ve muhabirlerle bir araya geldiği basın toplantısında, 2012-2013 eğitim öğretim yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Geçen eğitim yılının, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran 4+4+4 düzenlemesinden dolayı kendileri için kritik bir yıl olduğunu belirten Avcı, eğitimin bütün bileşenlerini etkiyecek köklü bir düzenleme yapıldığını vurguladı.

Bu düzenlemeye altyapıyı ve eğitim öğretim stratejilerini uyarlamak için geçen yıl yaz tatili boyunca canla başla çalışan bütün öğretmenlere, okul yöneticilerine ve bakanlık personeline teşekkür eden Avcı,  çok zor bir işi, büyük bir maharetle, sabırla, dirayetle ve başarıyla gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.

Fedakarhane çalışmaları sayesinde 2012-2013 öğretim yılının, görece olarak sorunsuz başladığını ve yürüdüğünü kaydeden Avcı, bu sayede böylesine köklü ve büyük kitleleri ilgilendiren büyük bir dönüşümü sancısız şekilde hayata geçirme imkânı buldukların söyledi.

Yerel olarak bazı sorunlar yaşandığını ancak özverili çalışmalarla bunların çözüme kavuşturulduğunu kaydeden Avcı,  "İnşallah önümüzdeki yıl, 2013-2014 eğitim öğretim yılı ve sonrasında bu düzenleme olumlu sonuçlarını daha fazla görünür bir biçimde vermeye devam edecek. Biz de her alanda olduğu gibi bu alanda da tüm süreçleri geriye doğru kurumsal olarak elden geçiriyoruz. Bu MEB'in kurumsal kültüründe var olan bir gelenek" dedi.

Bakan Avcı, gelecek eğitim öğretim yılının daha başarılı olacağına inandığını vurguladı.

"40 bin öğretmen atanacak"

Fatih Projesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Avcı, projeye ihalenin geçen ay yapıldığını, alınacak 10 milyon 600 bin tablet bilgisayarın öğretmen ve öğrencilere dağıtılacağını, sürecin birkaç ay içerisinde tamamlanacağını kaydetti.

Öğretmen İstihdam Projeksiyon Projesiyle 2023 yılına kadar ne kadar öğretmene ihtiyaç olacağının belirlendiğini anımsatan Avcı, buna paralel olarak yürüyen Öğretmen Strateji Belgesi'nin önümüzdeki günlerde, Eğitimde Kalite Çerçevesi çalışmasıyla kamuoyuyla paylaşılacağını kaydetti.

Bakan Avcı, "Bu yıl kaç öğretmen atanacak" sorusunu, "Yaklaşık 40 bin kişi" diye yanıtladı.

Öğretmen maaşlarına ilişkin düzenleme yapılıp yapılmayacağı sorusu üzerine Avcı, bu basın toplantısında en çok bunu açıklamak isteyeceğini ancak konuyla ilgili Maliye Bakanlığı ile görüşmelerin sürdüğünü kaydetti. Avcı, "Ama bu konuda bir rakam veya tarih telaffuz edebilecek durumda değilim" diye konuştu.

Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer döneminde, yapılan çalışmaya göre dershanelerin yüzde 5'inin özel okula dönüştürmeye müsait olduğunun hatırlatılan Bakan Avcı, "Ömer Bey zamanında yapılan o çalışmalardaki oran şimdi daha yükselmiş durumda. Bizim son yaptığımız bir araştırma dershanelerin yüzde 55'inin özel okula dönüşmeyi arzu ettiklerini, özel okula dönüşmeyi istediklerini gösteriyor. Tabii Ömer Bey zamanında yapılan araştırma, bugünkü özel okul açma kriterleri göz önüne alınarak yapılan bir tespit" dedi.

Mevcut kriterlerle özel okula dönüşemeyecek dershanelere, bir süre tanıyıp, o sürede belirlenecek asgari kriterlere uyarak, özel okullaşma kriterlerini sağlamalarının beklenebileceğini anlatan Avcı, şunları kaydetti:

"Bu konularda ben bugün hemen şimdi şu tarihte şu, bu tarihte bu açıklamasını yapamayışımın nedeni dediğim gibi biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu konuyla ilgili çalışmalarımızı Başbakanlığa arz ediyoruz. İlgili Bakan arkadaşlarımızın görüşlerini aldıktan sonra daha net yani işin hem hukuki altyapısı hem yasal altyapısı hem yol haritası konusunda çok da kamuoyunu fazla bekletmeden daha net bir açıklama için yine bir araya geleceğiz. Özellikle bu konuyla ilgili olarak bir araya geleceğiz. Milli Eğitim Bakanlığının dışında da bu konuyla ilgili çalışma sürdüğü için o çalışmanın neticesini aldıktan sonra daha kolay tarih ve yol haritasını konuşabilir duruma geleceğiz."

"Dershanelerin kapanmasıyla mı özel okula teşvikiyle mi ilgili yasal düzenleme" yapılacak sorusuna Avcı, "Onlar aynı şey zaten. Özel okula dönüşmesi kapanması demek zaten" yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem