Öğretmen karnesine öyle bir şey yazdı ki...

Mardin'in Midyat İlçesi'ndeki Midyat Anadolu Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi B.T.A.'nın karnesindeki, 'Düşünceler' bölümünde, sınıf öğretmeni M.H.'nin, "Ne diyeceğimi bilemiyorum. Allah ıslah etsin" görüşüne ağabeyi Rıdvan A. tepki gösterdi. Midyat Anadolu

Öğretmen karnesine öyle bir şey yazdı ki...
Mardin'in Midyat İlçesi'ndeki Midyat Anadolu Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi B.T.A.'nın karnesindeki, 'Düşünceler' bölümünde, sınıf öğretmeni M.H.'nin, "Ne diyeceğimi bilemiyorum. Allah ıslah etsin" görüşüne ağabeyi Rıdvan A. tepki gösterdi.
 
Midyat Anadolu Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi 16 yaşındaki B.T.A.'nın ağabeyi Rıdvan A., M.H. adlı sınıf öğretmenin, karnedeki yorumuyla kardeşini rencide ettiğini öne sürdü. Derslerindeki zayıf notları nedeniyle sınıfta kalan B.T.A.'nın ağabeyi Rıdvan A., "Biz çocuğumuzu ıslah evine mi göndermişiz yoksa Milli Eğitim'in, Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir okuluna mı? Karıştırmış durumdayım şu an. Bir camide 'Allah ıslah etsin', bir ıslah evinde belki, 'ıslah etsin' olabilir. Ama biz çocuğumuzu eğer Allah'ın ıslahına bırakacaksak, onlara emanet etmemizin bir anlamı yoktur. İnanan insanlarız. Allah'ın ıslahı o, biz ve Allah'ın arasındadır. Eder veya etmez" dedi.
 
Kardeşinin başarılı bir öğrenciyken, artık okuldan nefret eden, dersten soğuyan, ders çalışmak istemeyen bir öğrenci haline getirdiğini ileri süren Rıdvan A., haklarını hukuki yoldan arayacaklarını söyledi. Rıdvan A, "Kendi eğitimlerini ilk önce becerebilsinler. Kendi dersi ile ilgili, fizik dersine de giriyormuş ve çocuğun bu dersi maalesef ki 1. Bununla ilgili bir gün olsun, ne öğrenci velisi olarak bana, ne de hiç kimseye bu konuda hiçbir iletişim kurulmamıştır. Sınıfın ortasında öğrenciyi rencide edip, okuldan soğutuyor diye konuştu.
 
Karnesinde bu değerlendirmeyi gördüğünde çok üzüldüğünü belirten B.T.A., çok üzüldüğünü arkadaşları arasında komik duruma düştüğünü ifade ederek, "Karnemde 'Allah ıslah etsin' sözlerini öğretmenden duymak hakikaten çok üzücü bir duygu. Şu ana kadar hiçbir öğretmenimden böyle kötü bir şey duymamıştım. Öğretmen babam gibidir. Böyle bir şey duymak hakikaten üzücüdür. Yani dövse daha iyiydi" dedi.
 
ogrencisi-icin-karnede-allah-islah-etsin-diye-yazdi_9883_dhapt1.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler