Öğretmen Atamaları Yeniden Düzenleniyor

Liseye geçişte uygulanan Seviye Belirleme Sınavı'nı (SBS) sene içi yazılıları ağırlıklandıracak yeni bir model ile değiştirecek olan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), KPSS'de de benzer bir planlama yapmaya hazırlanıyor.ÜNİVERSİTE PUANI ETKİLİBakanlığın, YÖK v

Öğretmen Atamaları Yeniden Düzenleniyor

Liseye geçişte uygulanan Seviye Belirleme Sınavı'nı (SBS) sene içi yazılıları ağırlıklandıracak yeni bir model ile değiştirecek olan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), KPSS'de de benzer bir planlama yapmaya hazırlanıyor.

ÜNİVERSİTE PUANI ETKİLİ

Bakanlığın, YÖK ve ÖSYM ile birlikte geliştirdiği orta vadeli plana göre, bundan sonra öğretmen atamalarında KPSS puanı yetmeyecek. Bu puan, öğretmen adayının, üniversite sınavına giriş puanı, fakültedeki not ortalaması ve stajer öğretmenlikteki başarısı birlikte değerlendirilecek.

REVİZYON

MEB, eski Bakan Ömer Dinçer döneminde başlattığı "Ulusal Öğretmen Strateji Belgesi" çalışmalarında sona geldi. Geliştirilen stratejiye göre, kapsamlı değişikliklerin yapılacağı eğitim fakülteleri ile okullar arasında işbirliği kurulacak, KPSS ve atama sisteminde revizyona gidilecek.

İŞTE YENİ STRATEJİNİN AYRINTILARI;

- Pedagojik Formasyon eğitimine son verilecek. Bunun yerine "Teknolojik Pedagojik Alan Bilgisi Eğitimi" verilecek. Bu eğitim, 1 yıl süreli tezsiz yüksek lisans seviyesinde olacak. Okul öncesi eğitim öğretmenliği için ise eğitim fakültesi diploması yeterli olacak.

- Lise öğretmenleri eğitim fakültelerinden değil, alan fakülteleri mezunları arasından belirlenecek.

- Okul öncesi eğitim ve ilköğretim öğretmen adayları için eğitim fakültesi, lise öğretmenleri için ise alan fakültelerinden mezun olduktan sonra KPSS süreci başlayacak. Bakanlık, strateji kapsamında KPSS'de de bir revizyona gidecek. Kısa vadeli revizyon programına göre, KPSS öğretmen yeterliliklerine göre yeniden tasarlanacak.

- Öğretmenlik programlarını başarılı öğrencilerin tercih etmesi amacıyla bursların artırılması, yurtlarda barınma garantisi gibi teşvik edici araçlar geliştirilecek.

- Küçük yerlerdeki Anadolu öğretmen liseleri, Anadolu lisesine dönüştürülecek.

- Öğretim elemanlarına bakanlık, il milli eğitim müdürlükleri ve okullar ile birlikte proje, araştırma, hizmet içi eğitim ve danışmanlık yapma olanağı verilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler