Öğretmen adaylarına iyi haber!

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğretmenlerin KPSS ile değil alan sınavıyla atanacağı yeni sistem üzerinde çalıştıklarını bildirdi.Bakan Dinçer, MHP Bursa Milletvekili Büyükataman'ın soru önergesine verdiği yanıtta, KPSS'nin öğretmen adaylarının alan bil

Öğretmen adaylarına iyi haber!

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğretmenlerin KPSS ile değil alan sınavıyla atanacağı yeni sistem üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

Bakan Dinçer, MHP Bursa Milletvekili Büyükataman'ın soru önergesine verdiği yanıtta, KPSS'nin öğretmen adaylarının alan bilgisini ölçmede yetersiz kaldığına dikkat çekti.

ALAN SINAVI GELİYOR
Açıklama soru önergesi üzerine Bakan Ömer Dinçer'den geldi.

Dinçer, öğretmenlik mesleğine nitelikli adayların kazandırılabilmesi için öğretmen adaylarının alan bilgisi yönünden de ölçülmeleri gerektiğine işaret etti.

Bakan Dinçer, "Konuyla ilgili olarak gerekli düzenleme yapılıncaya kadar mevcut uygulama sürdürüleceğinden şu anda KPSS puanına göre atama bekleyen adaylar etkilenmeyecek" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem