Öğretim üyesine 'deli' davası

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, öğretim üyesi Prof. Dr. Recep Seymen hakkında "Bana meslektaşlarına ve hatta öğrencilerine zarar verme ihtimali bulunan biri. Akli dengesi yerinde değil. Gerekli emniyet tedbirleri alınmalı" diyerek su

Öğretim üyesine 'deli' davası

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, öğretim üyesi Prof. Dr. Recep Seymen hakkında "Bana meslektaşlarına ve hatta öğrencilerine zarar verme ihtimali bulunan biri. Akli dengesi yerinde değil. 

Gerekli emniyet tedbirleri alınmalı" diyerek suç duyurusunda bulundu. Sabah'ın haberine göre: Suç duyurusu dilekçesi doğrultusunda açılan soruşturmanın seyrine göre Seymen'in akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için psikologlardan ve Adli Tıp Kurumu'ndan rapor istenebilecek. 

Avukatı Selma Aslan ile birlikte Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gelen Yunus Söylet, hâkim ve savcıların giriş yaptığı kapıdan alınarak 7. katta bulunan soruşturma savcısının yanına çıkarıldı. 

ÖĞRENCİSİ DE SUÇLADI

Üniversitedeki ilginç olay, İ.Ü. İktisat Fakültesi öğretim üyesi Recep Seymen'in 2009'dan bu yana İ.Ü. Rektörlüğü görevini yürüten Yunus Söylet ve bazı öğretim üyeleri hakkında iddialar içeren ihbar mektupları yazmasıyla başladı. Seymen, Cumhurbaşkanlığı'na, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'na, İstanbul Barosu'na ve adli makamlara başvurularda bulundu.

Söylet bu iddialara cevap vermek zorunda kaldığı için görevini yapamaz hale geldi. Rektörlük, Seymen'in mektupları yüzünden âdeta kilitlendi. Seymen, ihbar mektuplarında Yunus Söylet'i, özel güvenlikçilerin PKK'lılar tarafından darp edilmesine sebep olmakla, öğrencilere uygulanan cinsel tacizle ilgili tedbir almamakla, 150'ye yakın Türk Eğitim Sendikası üyesinin istifa etmesine neden olmakla ve Türk asıllı sol görüşlü asistanların sözleşmelerini uzatmamakla suçladı. Söylet, bu iddialara cevap verirken bazı öğrenciler ve velileri de Seymen'le ilgili şikâyetlerde bulunmaya başladı.

Bu şikâyetlerden biri Recep Seymen'in, notunu açıklamadığı gerekçesiyle intihar girişiminde bulunan İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi öğrencisi Elif G. ile ilgiliydi. Seymen bu iddia yüzünden idari soruşturma geçirdi ve kınama cezası aldı. Suç duyurusu dilekçesinde öğretim üyesi Recep Seymen'in, daha önce "dilekçe hakkı"nı kullandığı gerekçesiyle Rektör Yunus Söylet başta olmak üzere üniversitede görev yapan öğretim üyelerine, hiçb i r hukuki dayanağı bulunmayan suçlamalarda bulunduğu iddia edildi. Dilekçede Seymen'in, notunu açıklamadığı Elif G.'nin, bu nedenle intihar girişiminde bulunduğu da belirtildi. Bir öğrenci de amfide kendisine sinkaflı sözler söylediğini öne sürdüğü Recep Seymen'den şikâyetçi oldu. Bunun üzerine Seymen hakkında ikinci bir soruşturma açıldı. Seymen'e her iki fiilden ayrı ayrı kınama cezası verildiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem