Öğrenciye amele muamelesi

Adana'da daha önce beden eğitimi dersinde bahçedeki toprakları taşıyan öğrencilerin bu kez de bilgisayar stajında öğretmenleri nezaretinde bahçenin demir korkuluklarını boyadığı iddia edildi.Kimisi bu çalışmayı çocuklara tecrübe kazandırmak adına doğru ol

Öğrenciye amele muamelesi

Adana'da daha önce beden eğitimi dersinde bahçedeki toprakları taşıyan öğrencilerin bu kez de bilgisayar stajında öğretmenleri nezaretinde bahçenin demir korkuluklarını boyadığı iddia edildi.

Kimisi bu çalışmayı çocuklara tecrübe kazandırmak adına doğru olduğunu savunurken kimi de bu görüntüye şiddetle karşı çıkıyor.
 
BİLGİSAYAR STAJI İÇİN GELDİLER KORKULUKLARI BOYADILAR
 
Öğrencilerin yarıyıl tatiline girdiği şu sıralarda Çukurova Elektrik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin bazı öğrencileri, bilgisayar stajını tamamlamak için her gün okula geliyor. Öğrenciler, iddiaya göre stajda bilgisayar programları öğrenmek yerine okulun bahçe duvarındaki demir korkulukları boyamak zorunda kaldı.
 
MİLLİ EĞİTİM İNCELEME BAŞLATTI
 
Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet ise öğrencilerin tatil günü staja geldiklerinde işçi gibi çalıştırılmalarından haberi olmadığını ifade ederek, "Öğrencilerin işçi gibi çalıştırılmasına ben karşıyım. Çocukların stajı olduğu halde işçi gibi çalıştırılıyorsa bu büyük yanlıştır. Ancak çocuklara bazı sorumluluklar da verilmesi gerekiyor. Ama bu böyle olmaz. Biz Milli Eğitim olarak olayla ilgili hemen inceleme başlatıyoruz" dedi.
 
Aynı okulda 4 Nisan 2012 günü de beden eğitimi dersinde bazı öğrenciler, okulun bahçesinde bulunan toprağı kazma kürek ile kazıp el arabasıyla taşımıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem