Öğrenciler sandık başına gitti

Hakan Budak öğrenci meclisi başkanı seçildi.

Öğrenciler sandık başına gitti

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) "Demokrasi Eğitimi ve Öğrenci Meclisleri Seçimi" uygulaması gereğince 2016-2017 eğitim-öğretim yılı Öğrenci Meclisi Seçimi, Fatsa Halk Eğitim Merkezinde gerçekleşti. 

Meclis başkanlığı seçimine Fatsa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Akyol başta olmak üzere, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 9 adayın yarıştığı kıyasıya seçimlerde öğrenciler vaatlerini açıklayarak diğer okul temsilcilerinden oy istedi.

Gerçekleşen seçimde 29 oy alan Fatsa Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Onur Oktay Akar ilçe öğrenci meclis başkanı oldu.

Seçimler sonrası bir konuşma yapan Fatsa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Akyol, “Öğrencilerde demokrasi kültürünün oluşturulması, millet olarak en büyük özelliğimiz olan hoşgörü bilincinin geliştirilmesi, kültürünü özümsemiş, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi, öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amacıyla öğrenci temsilcisi seçimleri yapılıyor. Bu anlamda kazanan öğrencimizi tebrik ediyor il temsilciliği seçiminde başarılar diliyorum” dedi. 

İlçeyi Ordu’da yapılacak olan öğrenci meclis başkanlığı seçimlerinde temsil edecek olan Onur Oktay Akar, “Benim için önemli bir seçim oldu. Fatsa öğrencilerini temsil etme adına önemli bir göreve seçildim. Destek veren her öğrenci arkadaşıma teşekkür ediyorum. Ordu’da yapılacak seçimlerde de adayım. İlçemizi orada en iyi şekilde temsil edeceğim” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler