Öğrenciler karnelerini alamadı

Olay bugün saat 10.00'da Doğubayazıt Dr. Reşat Erden Lisesi'nde meydana geldi. Karnelerini okul kıyafeti yerine sivil kayfelerle almaya gelen 9, 10, 11 ve 12'nci sınıf öğrencilerinin okula alınmaması üzerine yöneticilerle öğrenciler arasında tartışma çıkt

Öğrenciler karnelerini alamadı

Olay bugün saat 10.00'da Doğubayazıt Dr. Reşat Erden Lisesi'nde meydana geldi. Karnelerini okul kıyafeti yerine sivil kayfelerle almaya gelen 9, 10, 11 ve 12'nci sınıf öğrencilerinin okula alınmaması üzerine yöneticilerle öğrenciler arasında tartışma çıktı.

Bunun üzerine tepki gösteren öğrencilerden bazıları, taş atarak okulun camlarını kırdı. Öğrencilerin taşlı saldırı nedeniyle Lise Müdürü Cemal Ersü, polisten yardım istedi. Olay yerine gelen polis, olay çıkaran öğrencilere copla müdahale etti, dağılmaları için de biber gazı kullandı.

Doğubayazıt Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, olayın çıktığı Dr. Reşat Erden Lisesi'ne gelerek öğrenci, öğretmen ve yöneticilerle görüştü. Öğrencilerden Rumet Batur, "Okul müdürü ve öğrenciler arasında tartışma çıktı. Müdür polisi çağırdı. Polis öğrencileri dövdü.

Polis vurunca kız arkadaşımız yere düştü. Ben de 'vurmayın' dedim beş kişi birden üstüme çullandı. Tekme tokat beni de dövdüler. Tartışma, 'neden sivil geldiniz, karnelernizi vermiyoruz' denilmesi yüzünden çıktı" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler